keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Vaihteeksi hyvää mieltä treenikentillä

No nyt on hymyilty poskilihakset kipeiksi viimeisten parin päivän aikana, niin kivoja treenejä on ollut! Maanantaina tokotreeneissä tehtiin alkuun jälleen kehään meno, luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Oikeastaan tää oli ihan viime viikon toisinto, kehään mentäessä yritti antaa pusuja Heidille, uusi yritys ja namit ja onnistui paremmin. Luoksepäästävyydessä malttoi kuin malttoikin, toki namit oli lähellä. Paikkamakuun kesto oli koko 2min. Heti alkuun vierestä lähti koira haukkuen(?) juoksemaan ja Nuuk nousi, mutta ei kuitenkaan lähtenyt mukaan, mikä oli mieltä ylentävää :) Palautin takaisin ja välipalkkailin aika tiheästi. Jälleen korjasin pari kertaa lonkalta takaisin. Muuten ei käännellyt juurikaan päätään tai haistellut tms.

Tämän jälkeen harjoiteltiin liikkeestä seisomista ja liikkeestä maahanmenoa. Seisomiseen on edelleen varmuus hakusessa, koska välillä menee istumaan tai valuu askeleen tai pari. Mutta yleisesti ottaen ihan hyvä, lisää vaan toistoja. Ollaan tehty myös niin, että jätän Nuukin seisomaan (ei liikkeestä) ja kierrän itse koiran ympäri ja hyvin pysyy näissä. Liikkeestä maahanmenot voisivat olla nopeampia ja tässä mietittiinkin, että myös tekniikka voisi olla toisenlainen ja ehkä käskykin. Olen opettanut Nuukille maahanmenon ainoastaan hissitekniikalla kaukoja silmällä pitäen. Liikkeestä maahanmenossa voisi kuitenkin olla parempi, jos tekisi maahanmenon 'syöksymällä eteenpäin'. Ja tähän voisi ottaa myös uuden käskyn, koska tekniikka on erilainen. Samoin huomasin omituisuuden perusasennosta maahanmenossa, Nuuk siirtää mielellään takapäätään taaksepäin sen sijaan, että siirtäisi etujalkoja eteenpäin. Hmm, pureksitaan tätä nyt vähän aikaa, jospa niihin maahanmenoihin saataisiin jotain järkeä.

Loppuun tehtiin vielä hyppyä, Nuuk irtoaa hyvin ja kääntyy heti hypättyään nenä tulosuuntaan. Nyt seuraava askel on oma siirtyminen koiran vierelle, toistaiseksi Nuuk ei malta rauhassa odottaa, vaan mielellään hyppäisi takaisin, mutta käsiavulla saatiin onnistumaan.

Kaikenkaikkiaan oli hyvä treeni ja tosi hyvää keskittymistä Nuukilta. Ylipäätään tokoillessa on nyt löytynyt jonkinlainen rauha myös niihin toimettomiin hetkiin, mistä olen iloinen. Enää ei haukuta, pyöritä ja haistella ympäriinsä, jes!

Eilen oli sitten taas ihan MAHTAVAT agitreenit Juhan luona! Ja me tehtiin onnistunut välistäveto! WUHUU!!! Tää ei oo onnistunut niinkuin ikinä! Muutenkin oli jotenkin hyvä meininki kaikin puolin. Tehtiin pätkissä 1-5, 7-10, 12-16, 17-21 ja 18-24. Ekalla pätkällä suurin haaste oli saada Nuuk kääntymään kolmannen esteen jälkeen napakasti neljännelle. Mutta siis onnistui! Ja välistäveto vitoselle onnistui! Tuuletin :) 7-10 ei mitään ihmeellistä, 12-16 aluksi takaaleikkasin 14:sta liian tiukasti ja Nuuk kääntyi ennen muuria jo puomille, toisella yrityksellä onnistui. Muurin palikat pysyi ylhäällä ja puomin kontakti oli napakka. Välillä 18-21 sai juosta aika lujaa, mutta hyvin Nuuk irtosi parin palkkauksen jälkeen 21:lle, vaikka vähän jälkeen jäinkin. 23:lla Nuuk kaarsi vähän turhan kaukaa ennen kuin kääntyi, mutta muuten hyvin. Takaaleikkauksia vois treenata enemmänkin.


Tässä rata


 Treenin loputtua tehtiin vielä reilun puolen tunnin lenkki kaatosateessa aivan mielettömältä tuoksuvassa metsässä, kukkia oli ihan kaikkialla. Kumpikin hymyili, minä ja koira!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti