perjantai 15. kesäkuuta 2012

Aluevalmennustreenit

Keskiviikkona oli kolmannet Niinun vetämät aluevalmennustreenit. Tällä kertaa tehtiin rataa, jolla tehtiin pakkovalssia, takaaleikkausta ja lopuksi takaakiertoa yhdistettynä valssiin. Ja meidän tapauksessa myös hypylle irtoamista, sillä en vaan mitenkään ehtinyt juosta niin pitkälle kuin kuvittelin (esteellä 5). Mutta eihän mun siis tarvinnutkaan, koska Nuuk kävi hienosti suorittamassa hypyn ja luki mun takaaleikkauksenkin hyvin, vaikka ohjaus olikin aina vähän myöhässä. Erityisesti Niinu sanoi, että mun pitäisi rohkeammin vaan lähteä ohjauksista liikkeelle, eikä jäädä odottamaan koiraa. Kyllä se koira mut nimittäin kiinni ottaa. Yleensä tämä johtaa vaan siihen, että olen seuraavalla esteellä auttamattomasti myöhässä. Tää kommentti on nyt saatu jo niin monelta taholta ja blogiinkin olen tästä kirjoittanut useampaan otteeseen, että olisikohan aika uskoa..? Nuukille on selvästi tullut enemmän varmuutta ja se osaa oikeasti jo lukea ohjausta ja suorittaa esteitä itsenäisemmin, eli nyt vaan ohjaaja on hyvä ja ottaa ne jalat alleen vähän reippaammin.

Aluksi siis kakkoselle pakkovalssia. Merkkausharjoitukset sujuivat meiltä tosi huonosti, Nuuk oli taas aluksi vähän pihalla, mutta sitten kun päästiin siitä jatkamaan eteenpäin, meni se pakkovalssikin matkalla tosi hyvin. Kunhan muistin lähteä ajoissa liikkeelle. Vaihtoehtoisesti tähän tehtiin myös takaakierto-valssi-yhdistelmää, tosin tämä tuntui meille (mulle) selvästi hankalammalta, kun helposti jäin koiran tielle. Oma juoksulinja oli tärkeä välillä 3-5, sillä pari kertaa työnsin omalla linjallani Nuukin muurin oikealta puolen. Viidennellä esteellä sitten se takaaleikkaus, tää sujui muuten hyvin, Nuuk luki ohjausta ja kaikkea, mutta usein ohjaus oli usein vähän myöhässä. Hyvin Nuuk kuitenkin irtosi esteelle, vaikka se oli aika lähellä seinää. 6-9, ei mitään ihmeellistä, kiire tuli välillä juosta tekemään pakkovalssia ysille, joten seiska jäi ohjaamatta kunnolla. Loppua kohden alkoi Nuukskin jo väsyä, ja tuli seiskalta ohi vaikka kuinka ohjasin. Loppuun onnistumiset ja se oli siinä.



1 kommentti:

  1. Mulla olis erkkarista Nuukista pari kuvaa, joissa se seisoo. Vesa ei kauheen hyvin ehtinyt mukaan kuvaamaan, mutta jotakin tosiaan olis. Kaikki ravikuvat olivat hiukan epäonnistuneita. Haluaisitko jonkun kuvan kuitenkin? :)

    VastaaPoista