torstai 28. kesäkuuta 2012

Harrastuksia, juhannus ja hakutreenit!

Ennen juhannusta oli viimeinen aluevalmennuskerta nyt hetkeen, heinäkuussa kun ei Niinun treeneihin päästä. Olipa kyllä kiva treeni, alkuun otettiin rengasta. Ei tehty vielä ihan täyskorkeana, kun ei olla hetkeen sitä taas tehty. Nuuk teki ihan mahtavasti, ei tullut kertaakaan ohi tai välistä tai mitään. Edes erilaiset lähestymiskulmat eivät vaikuttaneet, vaan hyvin haki aina ponnistuspaikan. Loppuaika tehtiinkin sit ratatreeniä, testailtiin koiran radanlukutaitoa ja aika kivasti me tästäkin selvittiin. Alkuun vähän räpellettiin, kun en millään ehtinyt ohjaamaan viidettä estettä, kun jäin turhaan odottelemaan matkalle, lopuksi kokeiltiin myös putkelle (3) irtoaminen leijeröitynä niin, että itse tulinkin puomin oikeaa puolta ja hyvin toimi myös tämä. Viidettä hyppyä jouduttiin hetki palkkailemaan, sillä se sijaitsi aika lähellä seinää ja itse kiireessä herkästi suuntasin juoksulinjani jo kohti kuudetta, jolloin Nuuk tuli viidennestä ohi. Saatiin kuitenkin toimimaan ja lopulta saatiin myös päällejuoksu kuudennellekin esteelle onnistumaan! Jee, tyytyväisiä oltiin :)


Juhannus kului leppoisissa merkeissä mökkeillen Rymättylässä. Nuuk kirmaili innoissaan veteen, kahlasi ja kurlasi, mutta edelleenkään se ei kyllä ainakaan oma-aloitteisesti ui. Kepin perässä kyllä menee, jos itsekin kahlaa sen mukana vähän syvemmälle. Ja kateushan on tunnetusti kantava voima, toisen koiran perässä menee kuin meneekin, vaikka vähän taitaa jännittää. Myös viime vuonna hankitut pelastusliivit otettiin käyttöön veneretkelle ja hyvin mahtuivat edelleen, vaikka on se poika vuodessa kasvanut aika lailla kun vertasi viime syksyn liivien säätöihin, iso mies :)

Tiistaina missattiin Juhan agitreenit mun työkiireiden takia ja siispä alkuviikko ollaankin otettu aika rauhallisesti, lenkkeilty ja leikitty, tehty muutamat namijäljet. Jäljillä edelleen yritti ajoittain hötkyillä, vaikka liina oli todella lyhyellä ja käytännössä itse olin ihan koiran vieressä.

Eilen oltiinkin sitten ensimmäistä kertaa hakutreeneissä. Päästiin Saran avustuksella Multamäen Terhin hakuryhmään, missä Sara ja Narrikin treenaa ja olipahan taas paljon uutta ja jännää. Nuuk pääsi heti alkuun mukaan tallaamaan aluetta ja juoksemaan suursnautseri Paavon ja bordercollie Coxin kanssa, hyvin tulivat pojat juttuun keskenään. Muut koirat treenailtiin ensiksi ja itsekin pääsin maalimieheksi. Ryhmässä on hyvin eritasoisia koirakoita, toiset on vasta ihan aloittelijoita ja toiset jo ihan konkareita. Olikin mielenkiintoista seurata, miten harjoitukset eri tasoisille koirille rakennettiin ja mitä asioita painotettiin. Narrille tehtiin muutamat haamut ja se oli oikein pätevä pieni kelpie-eläin, vaikka vähän kuumuikin lähtölupaa odotellessa.

Nuuk oli jengin viimeinen ja sen kanssa lähinnä testailtiin, että miten se vieraiden ihmisten kanssa toimii ja toimihan se! Kovasti ennalta mietin, että mitenkähän se lähtee vieraiden kanssa leikkimään, mutta tässä ei ollut mitään ongelmaa. Nuuk leikki ihan kaikkien kanssa vetoleluilla ja oikein riehakkaastikin, jopa murisi. Kahden lelun leikki toimi myös hyvin. Samoin myös namit kelpasivat kaikilta tietysti. Ainoa mitä se vähän jännitti oli tuo pelottava tapaus Sara sadeviitan kanssa. Viittaa se siis heti alkuun vähän säpsähti, mutta se unohtui nopeasti leikin tiimellyksessä. Tästä todettiin, että kannattaa kuitenkin huomioida, että näin alkuun kun maalimies tulee esiin viittansa alta, niin ei turhaan säikytä Nuukia, vaan tulee iloisesti ja reippaasti ja alkaa heti leikkiä. Testailtiin myös Nuukin haukkua ja tosi nopeasti se tajusi idean, että haukkumalla se lelu lentää vieraaltakin. Olen haukuttanut Nuukia joskus 'sano, sano'-käskyllä, joten ihan uudesta asiasta ei ollut kyse. Kauhean mukavaa oli Nuukin mielestä, se oli ihan tohkeissaan leikeistä vieraiden kanssa :) Lopuksi mentiin vielä kelpie-mudi-jengillä metsään lenkille, niin olihan kiva reissu! Ensi viikolla uudestaan. Ja kiitos vielä Sara, että päästiin mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti