tiistai 8. toukokuuta 2012

Tokoa

Eilen oltiin ensimmäistä kertaa HSKH:n MT0-tokokurssilla. Kouluttajana meillä on Heidi Vilkman. Tehtiin perusasentoa, luoksepäästävyys- ja käsittelyharjoituksia, kosketusalustaleikkiä ja hyppyä.

Perusasento meillä muuten kuulemma hyvä, mutta aavistuksen kiertää takapäätään mun selän taakse. Pitäis treenata enemmän peilin kanssa, niin huomaisin itsekin tällaiset pikkumokat. Tähän neuvoksi saatiin pieni vasemman jalan kantapään nosto, jolloin Nuuk tuli heti suorempaan. Loppuun tehtiin pari jo ilmankin kantapäätä ja suorassa oli. Hakeutui perusasentoon tosi hyvin ja innokkaasti.

Luoksetulo- ja käsittelyharjoitukset oli tosi pusipusi, tätä täytyis enemmän harjoitella.

Kosketusalusta meillä oli jo ennestään hallussa, joten me tehtiin sen avulla irtoamisharjoitusta: heitettiin alustaa ja koira juoksee tekemään alustalle tassukosketuksen, josta palkka. Mutta palkata sai vain jos tassu pysyi alustalla. Tässä piti kiirettä, sillä Nuuk juoksi alustan perään, läiskäsi alustaa tassulla ja oli helposti jo puolivälissä takaisin ennenkuin ehdin palkkaamaan... Mutta onnistumisiakin saatiin.

Hypyssä malttoi pysyä perusasennossa, jes. Ei vielä annettu pysähtymiskäskyä, vain hyppykäsky ja hyppäämisestä palkka. Ei mitään ihmeellistä.

Tunnin lopuksi kyselin vähän neuvoja meidän levottomaan yleisilmeeseen, eli siihen, etten mielestäni saa koiraa tarpeeksi rauhalliseen vireeseen tekemisen välissä ja se mm. komentelee ja vaatii tekemistä ja huomiota haukkumalla. Treenattiin tätä hetki Nuukille jo ennestään tutulla 'käy siihen'-käskyllä niin, että käännän koiralle kokonaan aina selkäni ja olen juttelevinani kouluttajan kanssa, samalla kouluttaja tarkkaili koiraa ja ilmoitti, jos yritti nousta tai kiinnostui liikaa viereisen kentän agitreeneistä. Tämä toimi hyvin! Kerran yritti nousta ja palautin uudella käskyllä, jonka jälkeen pysyi taas hyvin. Ja haukkumiseen puututaan tylysti, kaikki tekeminen lakkaa ja koira pois kentältä, jos haukkuu.

Tosi hyvä fiilis jäi tästä treenistä ja vaikka itse tehtävät oli meille aika helppoja, häiriöstä tuli kuitenkin haastetta.

Tässä vielä tsekkauslista, jossa meidän tän hetken tilanne alokkaan liikkeissä:

1. Luoksepäästävyys
No, kuten arvata saattaa, pusipusi ja halihali-ilmiötä ilmenee. Namien kanssa yleensä ok.

2. Paikkamakuu
Ei olla häiriössä juurikaan tehty pitkiä pätkiä. Lyhyitä 10-20 s pysyy kyllä myös häiriössä, yksinään pidemmätkin ok. Tosin koskaan en ole aikaa ottanut, eli luultavasti ollaan tehty vielä liian lyhyitä kuitenkin. Se 2min. kun on yllättävän pitkä...

3. Seuraaminen kytkettynä
Nameja kun löytyy, niin hyvin menee. Nameitta paljon huonommin. Tiiviimpi saisi edelleen olla. Käännökset mun mielestä ihan kohtuullisen ok, samoin tempon vaihdot.

4. Seuraaminen vapaana
Sama homma kuin kytkettynäkin.

5. Liikkeestä maahanmeno
Menee yleensä hyvin.

6. Luoksetulo
Jää hyvin ja tulee vauhdilla, mutta välillä jättää herkästi väliä eteentullessa tai sitten tulee sivulle. Käsiavulla (kädellä merkitsen paikan edessä) tulee hyvin. En tiedä olenko jotenkin sekoittanut Nuukin pään, sillä tosiaan välillä se tulisi mielummin suoraan sivulle. Olen kuitenkin ajatellut, että haluaisin sen tulevan luoksetulossa ja noudoissa eteen pk-tottistakin silmällä pitäen. Nyt ihan viimeaikoina ollaan tehty lyhyeltä etäisyydeltä luoksetuloja niin, että mun kädet on sivummalla (ei kuitenkaan vielä täysin sivulla) ja homma sujuu paremmin.

7. Liikkeestä seisominen
Usein askeleen viive ja epävarmuutta, että olikohan se oikeasti seiso vai sit kuitenkin se kivempi maahan.

8. Estehyppy
Hyppää oikein mielellään joo ja nykyisin pysyy kuin pysyykin myös perusasennossa (tiukka etukeno kylläkin), mut en oo vielä saanut kerrottua mikä on agilityhypyn ja tokohypyn ero. Eli sinkoaa miljoonaa namialustalle ja jää pyörimään, että missä se seuraava este on...

Eli tekemistä riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti