torstai 31. toukokuuta 2012

Kyllähän se poispäin juoksee...

Tiistaina Juhan treeneissä tehtiin pari onnistunutta radanpätkää (ja myös onnistunutta ohjausta!) ja todettiin, että kun ohjaus on kohdallaan ja lähetän Nuukin esteelle poispäin musta menee se miljoonaa ja hurjalla draivilla. Mutta. Kun esimerkiksi lähdöstä kutsun koiraa ja pysyn hetken paikallani, alkaa pieni epäröinti ja himmailu. Tulee siis kyllä, mutta hitaammin kuin musta poispäin. Eli käteentulotreeniä tarvittais, jotta Nuukista olis myös superkivaa ja mahtavaa tulla tarvittaessa radalla mua kohti. Nyt rata alkoi pakkovalssilla ja tässä nämä epäröinnit tulivat esiin. Tosin ei olla taas hetkeen tehty pakkovalssejakaan, että olisiko sekin ollut unohduksissa? No, joka tapauksessa saatiin viimein alkukin kohdilleen ja voi että mentiin lujaa! Palkalle Nuuk sitten teki sellaisen hienon voltin ja kuperkeikan välimuodon pyörähtäen niskan kautta kiinni leluun. Pohdittiinkin, että välttämättä lelun heittäminen ei aina ole se paras palkkaustapa, kun korkeilla kierroksilla käyvältä koiralta voi olla täysin holtti pois, kun syöksyy palkalle. Mutta ei siis mitään sen kummempaa, pienet ravistelut ja homma jatkui taas.

Keskiviikkona oli toinen aluevalmennuskerta ja koska vaihdoin edellisellä kerralla ryhmää, niin meillä oli jälleen aiheena kontaktit. No, eipä siinä mitään, eivät ne vielä niin kunnossa ole, että lisäharjoitus huonoa tekisi. Tehtiin jälleen samoin kuin viikkoa aikaisemminkin, eli apuohjaaja palkkaa puomin päässä ja toisella apuohjaajalla on edessä lelupalkka, jolle vapautetaan, kun katse siirtyy sinne. Nää meni ihan tosi hyvin! Selvästi oli viikossa saatu idea paremmin haltuun. Ainoa jumitusongelma tuli, kun mentiin puomi toisinpäin ja siellähän olikin u-putki vastassa. Nuuk hiippaili askel kerrallaan alastulon puolivälistä asti... Tästä ei palkkaa, käännettiin putken suut poispäin, eikä ongelmaa. Seuraavaksi käännettiin putken suut taas näkyville ja vapautus tulikin putkeen, voi riemua! Hieman himmasi vauhtia alastulolla, mutta ei kuitenkaan hiippaillut tai jumittanut, katse kyllä oli tiukasti putken suulla. Nuuk palkkautuu kyllä mahtavasti siitä, että saa jatkaa rataa.

Loppuun vielä saatiin Niinulta vinkki tähän Nuukin mua kohti tulemisongelmaan, eli paljon vaan yhdellä hypyllä treeniä niin, että lähden itse juoksemaan lujaa poispäin, kun koira on lukinnut esteen. Aluksi Nuuk yritti hakea seuraavaa hyppyä omatoimisesti, eikä sen linja ollut ollenkaan suora mun perään lähtiessä, vaan ennemminkin banaanin muotoinen. Muutamalla toistolla kuitenkin tajusi idean ja tuli suoraan mun kädessä olleeseen leluun kiinni.

4 kommenttia:

  1. Meillä on ihan samanlainen ongelma tuossa käteentulossa! Siis jotenkin kuullostaa niin tutulta, vaikka muuten ei noin pitkällä ollakaan! Lisäksi meillä on ihan sama, että Valo palkkautuu tosi hyvin sillä, että saa jatkaa harjoituksia jollain, missä saa juosta täysiä (Me ei vielä varsinaisia ratoja tehty).

    Täytyy muistaa tulla lueskelemaan taas tätä, sitkun hakkaan seuraavan kerran päätä seinään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, taitaa olla kelpeille ominainen juttu, että se irtoaminen ja itsenäinen työskentely radalla sujuu hyvin ja taas tiukat käännökset ja lähellä työskentely tarvitsee enemmän treeniä. Eli jatketaan harjoituksia ;)

      Poista
  2. Tästä ollaan kyllä puhuttu jo ihan pikku pikku pentusista... täytyy muistaa kuka näiden pentusten isä on ;)

    Eli palkkaa ohjauksista AINA kädestä, ellei ole se kerran puolessa vuodessa treeni kun harjoitellaan eteenlähetystä. Noah saa palkan radalla aina kädestä, EI koskaan heitettynä tai jätettynä jonnekin! Irtoamisen kanssa ei siltikään Noahlla ole mitään ongelmaa. Heittopalkkaa käytän vain ja ainoastaan kepeillä lopussa palkkana kun haluankin koiran pysyvän poissa itsestäni. Palkka on paikoillaan valmiina vain kontakteilla, jos on.

    Täytyy yrittää järjestää nyt sitä pentutapaamista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sun sanat silloin mieleen ensimmäisinä tulivatkin :)

      Olis kyllä kiva, jos pentuetapaaminen tässä johonkin väliin onnistuis!

      Poista