torstai 26. huhtikuuta 2012

Ensimmäiset HPH:n keskiviikkotottikset

Mehän mentiin! Eli seikkailtiin Nuukin kanssa Taliin HPH:n tottistreeneihin. Ja ihan mahdottoman jännää oli. Olen tainnut mainitakin, että joo joo, häiriöherkkyyttä on noin ylipäätäänkin ilmassa. No eilen sitten mentiin paikalle Talin treenikentälle ja huomasin ensimmäisenä, että Vermossa on ravit ja raviratahan on ihan miltei kentän vieressä. Joo ja sit seuraava huomio oli, että tosiaan frisbeegolfrata kulkee treenikentän ympäri. Ja sit lisäks kenttä oli vielä hieman mutainen ja märkä, eli summa summarum, huipputottista oli meiltä odotettavissa... Nuuk on alkanut reagoimaan (uuden vuoden jälkeen...) enemmän tai vähemmän erilaisiin ääniin ja frisbeegolfkorin kilahdukset ja Vermon kuulutukset ei sitten olleet niitä kaikkein tutuimpia. Eli pöhistiin vähän niille ja kerran karattiinkin kentän laidalle haukkumaan epäilyttävälle golffarille. Ja sit se samaan aikaan paikallaolossa ollut narttukin olisi kiinnostanut. Voi nolo, tuli hieman lannistunut olo. Mutta saatiin kyllä hyviä vinkkejä ja rohkaisua, että kyllä se siitä asettuu, pitää vaan saada koiralle se tekemisen meininki, mikä siltä kyllä myös onneksi löytyy.

Tehtiin siis perusasentoja, seuruuta ja liikkeestä maahan- ja istumaanmenoja, sekä lopuksi luoksetuloa. Seuruun imutukseen saatiin vinkiksi, että pitää kääntää kättä ulospäin namia annettaessa, jottei koira ala poikittamaan. Poikittamista en tietty ole yksinään treenaillessa oikein huomannut, joten keskitytään jatkossa tähän. Liikkeestä istumiset meni hyvin, tehtiin siis vain niin, että peruutetaan koirasta poispäin, koira liikkuu vapaasti mukana, ja tästä käsky. Maahanmenot tehtiin samoin, nämä myös hyvin, mutta palkkaus pitäisi saada nopeammaksi niin, ettei koira ehdi juuri ennen palkkaa nostaa kyynäriä ylös maasta. Menee maahan ja pysyy siis hyvin, mutta palkkaa annettaessa nousee vähän. Luoksetulossa mun tulisi keskittyä pääsemään käsimerkistä eroon. Nuuk ei vieläkään yhdistä käskyä 'tule' oikeaan toimintaan, vaan ennemminkin kädet toimivat sille merkkinä mitä tehdään. Tähän saatiin ideoita muuttamalla palkkausta namista leluun niin, että esim. pallo leuan alle ja kädet sivulle. Palkka siis tulee edelleen oikeasta suunnasta ja käsillä ei enää olekaan merkitystä. Tämä toimi ihan hyvin muuten, paitsi Nuuk jätti mielellään vähän liikaa väliä, eli ei tullut yhtä tiiviisti kuin namilla. Saatiin kuitenkin selkeitä ja konkreettisia neuvoja, joilla on hyvä jatkaa.

Ja just kun valittelin, että meillä ei ole tokoryhmää, niin nyt niitä treenipaikkoja tulee sitten ovista ja ikkunoista. Päästiin HSKH:n kisaamaan tähtäävien tokoryhmään, joka aloittaa nyt toukokuun alusta. Ja pari päivää myöhemmin saatiin ilmoitus, että meille on varattu treenipaikka kennelpiirin tokolupaukset-ryhmässä. Treenit olisi kuitenkin samana päivänä samaan aikaan, joten valittiin nyt oman seuran koulutus, kun olin sen jo ehtinyt vahvistaa. Eli nyt on sitten koulutuksia, kunhan ehtii itse välissä treenatakin...

Ja nyt on myös antibiootit loppu, eli vähitellen voitaneen jatkaa taas aksatreenejäkin, jos näyttää, että koira pysyy koossa.

4 kommenttia:

  1. Jeejee :) Me ollaan tuolla HPH:lla käyty keskiviikkoisin myös, mutta nyt ei käydä muutamaan viikkoon mun töiden vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä törmäillään siis siellä joskus, kun taas sinne treenailemaan palaatte :)

      Poista
  2. Kiva kun seikkailitte sinne ja tsemppia treeneihin. Aivan varmasti häiriöherkkyyden saa pois ahkeralla harjoittelulla. Nim.merkillä kouluttajien mielestä tuurhan vilkas bc..tuosta keepukasta en sano vielä mitään :D Me joudutaan taas luopuu Talin treeneistä kun ei päivät riitä. :( Akatemian aksat menee samana päivänä ja ens viikolla en pääse oman kypssyysnäytteen vuoksi. Minä päivänä treenatte HSKH:lla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toivotaan että ahkera harjoittelu auttaa. Vaatii vaan välillä hermoja :) Ei mekään joka viikko tuonne kyllä ehditä, kun myös agilityn aluevalmennustreenit on keskiviikkoisin joka toinen viikko. Ongelmallista kun päivät loppuu viikosta!

      Ojangossa me pyöritään maanantaisin tokotreenien merkeissä ja torstaisin aksatreeneissä. Ja sitten vaihtelevasti omatoimitreenailemassa iltaisin.

      Poista