sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Kylässä Jyväskylässä...

... eli viikonlopullinen koiranäyttelyitä takana. Lauantaina lähdettiin ajamaan klo 5.00 (käsittämättömän epäinhimillistä toimintaa!) kohti Jyväskylää. Keli oli hirveä, oli pimeää, satoi räntää ja väsytti... Pysähdyttiin Heinolassa aamukahville, ettei kuskilta, joka tällä kertaa olin minä, loppuisi virta. ABC:llä oltiin sitten me ja kaksi muuta rekkakuskia ;) Kelpieiden  arvostelu alkoi jo klo 9.30 ja paikalla oli tarkoitus olla ajoissa. Ajoissa oltiinkin, muttei ehkä kuitenkaan tarpeeksi. Kehään ehdittiin hyvin, mutta Nuuk oli just viettänyt sen kolme ja puoli tuntia autossa nukkuen, eli virtaa oli pojassa enemmän kuin olisi ollut tässä tilanteessa tarvetta. Ainoana juniorluokan uroksena me mentiin tietysti ensimmäisenä kehään. Lähdin esittämään sellaista kengurun sukulaiseläintä, joka riekkui edestakaisin ja jota en ensi yrittämällä saanut todellakaan juoksemaan nätisti. Belgialaistuomari Rita Reyniers sentään antoi meille toisen kierroksen, joka sitten jo menikin paremmin. Seisominen meni kohtuullisesti, vaikka jonkinmoista venkoilua siinäkin esitettiin. Arvostelu oli seuraava:

'10 months. Correct bite. Well proportioned young dog. Typical head. Brown eyes. Must become more level in the back. Could have slightly more forechest & must become deeper in brisket. The good coat is already coming. Well set tail. Just enough angulated. Good feet. In movement bit narrow in hocks & he could have slightly more drive. Must become stable in front.' EH

Arvostelu oli ihan ok ja kun myöhemmin huomattiin jaettavan enemmänkin EH:ta ja jopa H:takin, ei se sitten kuitenkaan älyttömän huonostikaan mennyt. Varsinkin suhteutettuna tilanteeseen. Esiintymisessä oli kuitenkin selvästi parannettavaa ja Maija briiffasikin meitä seuraavan päivän kehää varten ja antoi rutkasti arvokkaita vinkkejä.

Seuraavana päivänä edellisestä oppineena tultiin paikalle jo pari tuntia ennen omaa kehää, jotta saatiin Nuuk totutettua tilanteeseen ja heti aamulla päästiin tyhjään kehäänkin treenaamaan juoksemista. Nyt Nuuk suhtautui jo paljon rauhallisemmin koko paikkaan, olihan se myös jo tuttu, ja kun meidän kehä alkoi, vein sinne tällä kertaa eilistä kengurueläintä paljon rauhallisemman koiraeläimen :) Nuuk esiintyi hienosti, seisoi jämäkästi paikallaan ja ravasi kauniisti. Sveisiläistuomari Laurent Pichardin arvostelu:

'Exc. breed type. 10 months. Good size. Scissor bite. Well set ears with proper skull. Slightly round eyes. Ribcage ok for the age. Nice temperament. Slightly narrow behind. Moves ok.' ERI JUK1 SA

Kuvan laatu ei päätä huimaa, mutta PU-kehässä mentiin korvat aerodynaamisesti muotoiluina :)

PU-kehässä ei sitten enää sijoituttu, mutta sielläkin Nuuk keskittyi ja juoksi hyvin, vaikka kehässä oli muitakin. Jäi oikein hyvä mieli, kun parannettiin esiintymistä edellisestä päivästä niin huimasti ja arvostelukin oli mukavaa luettavaa. Viikonloppu oli myös mitä parhainta sosiaalistamis-keskittymis-luopumis-rauhoittumisharjoittelua, ja Nuuk olikin molempien päivien jälkeen ihan poikki. Rankkaa tuo misseily :)

1 kommentti:

  1. Juu! Mieluusti voitaisiin tavata jokupäivä uudestaan! :) En osaa ensviikosta juuri nyt sanoa, on opiskeluiden kannalta aika kiireinen viikko, joten voi olla, että mennään säästöliekillä koirahommissa. Mutta katsotaan :)!

    VastaaPoista