perjantai 2. joulukuuta 2011

Treeniä!

Kuten tänne blogiinkin olen kirjoitellut, on Nuukilla päällä nyt jonkinmoista mörköilyä ja sitä myöten aikamoista häiriöherkkyyttä. Mistään ei oikein ole tullut mitään ja aika ajoin olen horjunut epätoivon partaalla... No, ei nyt sentään :) Mutta meillä on mennyt sitten muutamat agitreenit ihan vaan keskittyessä siihen, että koira pysyy kentällä mun kanssa ja eikä tempoile mihin sattuu. Eli keskittymistreeniä ja ihan pieniä parin esteen ohjauskuvioita.

Eilen sattui sitten niin, että Ojangossa ei ollut ketään viereisilläkään agilitykentillä ja mehän treenattiin! Olipa kivaa, kun pitkästä aikaa saattoi keskittyä täysin itse agilityn treenaamiseen, eikä tarvinnut olla jatkuvasti varpaillaan ja pelätä, että koira sinkoaa palkalta johonkin parin kentän päähän (näinkin kun on tapahtunut..!). Me tehtiin ensimmäistä kertaa onnistuneita(!) persjättöjä, jonka olen luullut olevan täysin mahdotonta, ja lisäksi takaakiertoja ja -leikkauksia erilaisilla variaatioilla. Rengasta ja keppejä tehtiin myös ja hienosti Nuuk haki kepit kohtalaisen vaikeistakin kulmista. Vielä ei olla kuitenkaan kavennettu kujaa kovin paljoa, hiljaa hyvä tulee. Mutta Nuukin keskittyminen oli jotain ihan mieletöntä, kun häiriötä ei käytännössä ollut lainkaan. Todellakin hyvän mielen treeni! Loppuun vedettiin vielä otsalampun valossa metsälenkki ja tyytyväinen parivaljakko matkasi kotiin :)

Sunnuntain tokotreenit meni kivasti, sain pidettyä Nuukin keskittyneenä tekemiseen ja 'käy siihen'-käskyllä myös rauhoituttiin kiitettävästi tekemisen välissä. Häiriötä kurssilla kun on enemmän kuin tarpeeksi. Tehtiin seuruuta, tempon vaihteluita ja käännöksiä. Temponvaihteluissa Nuuk pysyi hyvin mukana, mutta käännökset tuotti hankaluutta. Olen tehnyt toistaiseksi käännöksiä vain todella lyhyissä seuruupätkissä ja näin ollen Nuuk ei oikein osannut varautua käännöksiin pitemmän suoran jälkeen ja otti etäisyyttä käännöksissä. Nuuk tekee kuitenkin hyvin käännöksiä ja käyttää ihan ok takapäätäänkin (tosin paremminkin voisi), kun tehdään lyhyitä seuruita, joten treeniä vaan. Kontaktin kanssa on vielä tekemistä pidemmissä seuruupätkissä ja palkata saa tiheään. Ryhmässä ollaan tehty selvästi pidempiä seuruita kuin omissa treeneissä, jotka on kuitenkin vielä aika lyhyitä pätkiä, jotta kontakti ja into ei vahingossakaan lopahda. Tehtiin myös liikkeestä maahanmenoa ja liikkeestä seisomista. Maahanmenoa ollaan treenailtu enemmän, ne menikin hienosti, mutta seisomista ihan liian vähän ja Nuuk jäi vähän epätietoiseksi, että ihanko tosi täytyy jäädä tähän seisomaan? Muutamat onnistuneet toistot kuitenkin. Hyppyäkin tehtiin, siinä toistaiseksi hankalinta se, että malttaisi pysyä perusasennossa ennen hyppyä ja lähteä vasta käskyllä. Yllätys sinänsä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti