tiistai 22. maaliskuuta 2011

Ensimmäistä kertaa eläinlääkärissä


Tänään käytiin Nuukin kanssa Mevetissä eläinlääkärissä hakemassa ensimmäiset rokotukset. Odottaessa Nuuk malttoi tehdä istumisia ja muuta pientä muista koirista huolimatta, tästä olin erityisen iloinen. Hienosti sujui myös odotushuoneen jälkeen, Nuuk oli tosi reippaasti, lähinnä innoissaan uudesta paikasta ja eläinlääkärisedästä, eikä piikkiä edes huomannut nameja mutustellessaan. Eläinlääkärin mukaan pentu vaikutti kaikin puolin hyvältä, painoksi mitattiin 8,8 kg(!). Kun tätä vähän kauhistelin tietäen pentuesisarusten painoja, eläinlääkäri totesi, että ihan on sutjakka pentu, eli ehkä se vain sitten on venähtänyt ripeästi. Kotona mitattiin korkeudeksi 37cm. Lisäksi todettiin, että nyt on molemmat kiveksetkin alhaalla (mitä eivät siis olleet vielä luovutusiässä) ja lääkäri sanoi, ettei epäile yhtään, etteikö ne sinne myös jäisi, kun mainitsin, että toinen on seilaillut ylös ja alas.

Pieni huonokin uutinen reissuun mahtui, nimittäin Nuukilta oli katkennut muutama päivä sitten jossain rytäkässä etuhammas (itse en tilannetta ole pannut merkille, liekö sitten kissojen perässä riekkunut) ja sitä katsottaessa lääkäri totesi, että jotta varsinainen hammas pääsee hyvin kasvamaan, kannattaa katkennut poistaa. Niinpä meillä nyt sitten on uusi reissu Mevettiin edessä ylihuomenna. Ja siis myös ensimmäinen narkoosi :/ Mutta parempi se kai on kuitenkin saada varmistettua tulevien hampaiden esteetön kasvu.


Tänään kävimme taas jäällä ihanassa auringonlaskussa juoksentelemassa. Tällä kertaa ei muita koiria näkynytkään, ainoastaan leijalautailijoita :)

5 kommenttia:

  1. Hitsit, mä olen ihan varma, että Noahsta jää joku midiuros... Taku oli 14vko iässä 41cm korkea ja myö oltiin 2vko nuorempana 35cm.

    Ihan sutjakalta Nuuk kuvissa ainakin näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti hampaanpoisto sujuu hyvin! Kaikkea sitä sattuu pikkupennulle...

    Aivan ihania noi auringonlaskukuvat muuten! Ihanat värit :)

    VastaaPoista
  3. Nuuk on NIIN Q:n näköinen naamastaan, mä olen sen pannut merkille aina, mutta tosta naamakuvasta voisin milloin tahansa erehtyä!

    Q painoi eilen ell:ssä 6,2kg ;) ja sai kanssa positiiviset kommentit lääkäriltä.

    VastaaPoista
  4. Nuuk näyttää hyvälle, ei ole ainakaan liian tuhdissa kunnossa! Se vaan haluaa kasvaa nopeasti miehen mittaan ;)

    Tsempit eläinlääkärireissulle! Menevälle kaverille sattuu ja tapahtuu, ja pikkurikot kuuluvat asiaan. Josta jälleen muistui mieleeni, että se vakuutusasia pitäisi hoitaa vihdoin viimein kuntoon... :)

    VastaaPoista
  5. Juu, eiköhän hampaanpoisto asiantuntevissa käsissä ole ihan rutiinijuttu. Kaikenlaista sitä näköjään saattaa sattua, mutta ihmekös tuo, kun vauhtia touhutessa usein on vähän liikaa :D Onneksi meillä on jo se vakuutus..!

    VastaaPoista