tiistai 19. helmikuuta 2013

Ruokavalioremontti ja hierontaa

Vaihdoin Nuukin pari viikkoa sitten barffille ja ainakin toistaiseksi olen erittäin tyytyväinen tähän päätökseen. Vaihto tapahtui kertaheitolla, eli nappulaa ei sittemmin ole syöty. Vähitellen ollaan totuteltu erilaisiin lihoihin ja sisäelimiin, lihaiset luut ovat toistaiseksi olleet vielä kaikki broileria, joko siipeä tai kaulaa. Ostin näin alkuun jonkin verran Murren omia liha-kasvisateriamixejä arkea helpottamaan, mutta jo nyt totesin, että taidetaan kuitenkin tehdä kasvissoseet itse pakkaseen, niin saa sitten ostaa vaan pelkkiä lihatuotteita Murresta.

Aluksi Nuuk tuijotteli aika pitkäänkin ruokakuppia, ennen kuin se tyhjeni, mutta nyt ruoka uppoaa jo vauhdilla. Luita syöttelin sille muutaman illan kädestä, ettei hotkisi liian isoja paljoja kerralla, mutta sittemmin on syönyt nekin jo ihan itse. Siipiä Nuuk rouskuttelee aika pitkäänkin, mutta kauloissa ei kauaa nokka tuhise.

Lisäravinteena olen antanut merilevää ja oluthiivaa, öljyinä on ollut lohiöljyä ja pellavaöljyä. Välillä on mukana ollut myös kananmunaa sekä raejuustoa ja piimää vatsaa tasapainottamaan.

Ilmavaivoja ei ole ollut, ja jätösten määrä on pienentynyt aiemmasta noin puoleen. Alkuun oli luiden syönnin jälkeen usein vähän kovalla vatsa, mutta sekin on sittemmin hävinnyt.

Eli ei muuta kuin isompaa pakastinta metsästämään, että koiranruokien lisäksi sinne mahtuisi jotain vielä ihmisillekin!

Nuuk kävi myös pari viikkoa sitten osteopaatilla. Mun mielestä se on venytellyt viime aikoina hieman enemmän ja kun edellisestä kerrasta oli jo aikaa, niin mentiin tapaamaan Johannaa (Uudenmaan Osteopatia). Edelliskerrasta poiketen Nuuk asettui aika pian aloilleen ja tällä kertaa se oikeasti rentoutui niin, että silmät lupsui kiinni ja se hengitti oikein syvään Johannan hieroessa. Ei siis tietoakaan ensimmäisen käynnin jännityksistä ja pystyynpyrkimisistä. Oli tainnut tuntua loppujen lopuksi se ensimmäinenkin kerta hyvältä.. :) Vähän oli kuulemma kaulan ja niskan seudulla jumia, samoin alaselässä. Nämä saatiin auki, eli ei mitään sen ihmeempää kuitenkaan. Nuukin jalkojen liikkuvuutta Johanna kovasti kehui ja muutenkin rakenne on edelleen hyvä (ei liian raskas), vaikka miehistynyt Nuuk kuulemma viime käynnistä olikin. Ja onhan se ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti