maanantai 18. helmikuuta 2013

Meidän maanantai eli tokoa ja hiihtoa

Jopas jopas, tänään tuli tokotreeneissä ajattelemisen aihetta. Nimittäin mulle ei ole juolahtanut mieleenkään, että pitäisi sitä palkattomuuttakin joskus treenata. Meillä oli tänään kisanomaiset treenit, tarkoittaen, että oikeasti ei saanut kehässä palkata, sen ulkopuolella heti kylläkin. Heti oli vaikeampi saada Nuukin tekemisvaihde päälle, kun ei sitä palkkaa saman tien kuulunutkaan. Tehtiin luoksepäästävyyden ja paikkamakuun lisäksi lyhennetty alokkaan kaavio seuruuta, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Musta tuntui kentällä, että meni ihan penkin alle, mutta onneksi oli kuvaaja mukana ja eihän se sitten kuitenkaan videolta niin pahalta näyttänyt kuin siellä kentällä tuntui.

Kehääntulo sujui ihan mallikkaasti, luoksepäästävyydessä nousi sivulta seisomaan. Paikkamakuu kesti vain yhden minuutin ja seisoin vain parin metrin päässä Nuukista, mutta koko aika meni palkkaamatta ja pari kertaa Nuuk haisteli lattiaa, mutta pysyi kuitenkin hyvin, eli jes, edistystä!

Seuruussa Nuuk oli selvästi tavallista väljempi ja jotenkin vähän haahuili, edistikin välillä, mitä yleensä ei tee. Myös perusasento lopussa oli vino. Ei siis keskittynyt kunnolla tai edes tavanomaisesti. Ja itse voisin opetella tekemään koirankin kannalta jotenkin järjellisen täyskäännöksen...


Liikkeestä maahan meni muuten ihan ok, mutta edelleen seuruu oli yhtä haahuilua ja lopun perusasento jälleen vähän vino, vaikka yleensä on tehnyt perusasennot priimaa.



Luoksetulossa ennakoi ja videolta näkyy kuinka jopa liikahtaa vähän eteenpäin ennen kuin käännyn. Mur. Lisäksi ehkä myös kevyesti törmäsi eteentullessa. Että semmoista.



Tässä sitä siis taas pureksittavaa! Mutta ihan mahtavaa, että järjestetään myös kisaharkkoja, koska niissä huomaa ihan toisella tavalla omat ja koiran puutteet. Nyt vaan sit taas treenaamaan!

Tokohallilta mentiin vielä Paloheinään hiihtämään, aluksi lenkki ilman Nuukia ja lopuksi Nuukin kanssa. Tyytyväistä porukkaa oli auto täynnä, kun ajettiin kotiin :)

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä Nuukin treenailuja! Laita vaan videoita jatkossakin jos mahdollista :)

    Noiden luoksetulon jättöjen kanssa ole tosi tarkka jo nyt ja treenaa niitä niin, että joko itse näet kuinka pysyy tai sitten sulla on apusilmät kaverina. Nimim. juuri samaisella pyllynhilaamisella alkoi meidän jättöongelmat... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, laitan kyllä, kun vaan saataisiin useammin kuvaaja mukaan treeneihin :)

      Ja todellakin luoksetuloissa pitää nyt olla tarkkana. Aiemmin en ole huomannut Nuukin tätä harrastavan, mutta toisaalta mähän oon aina selkä kohti koiraa, enkä ole asiaa niin tarkkaan seurannut. Aksalähdöissä tätä takapuolen hilaamista esiintyy myös ja ajattelin, että nollatoleranssi otetaan myös siihen. Katsotaan josko auttais.

      Poista