torstai 30. elokuuta 2012

Kepit, kepit, kepit ja muitakin treenejä

Meidän keppiprojekti on ollut vireillä pitkän aikaa, mutta nyt, vihdoin ja viimein, ollaan saatu tulosta aikaiseksi, eli kokonaiset 12 keppiä suoritettua ilman mitään lisäapuja! Rakentelin meille kesän alussa verkot, kun silloin niitä ei vielä Ojangossa seuran puolesta ollut (tilanne on nyt korjattu) ja niillä lähdettiin kujan jälkeen helpottamaan pujottelua. Nuukin mielestä kun kujalla tehtiin kyllä, oli se kuinka kapea hyvänsä, mutta suorat kepit, ei vain tajuu. Verkoilla pujotteli aina hyvin ja pian saatiin pudotettua puolet verkoista pois. Mutta siinä sitten aika monta viikkoa tahkottiinkin, kun aina jos otti verkkoja välistä pois, juoksi Nuuk keppien vierellä. Höh. Viime viikonloppu toi kuitenkin tilanteeseen muutoksen, käytiin pe-la-su joka päivä keppejä tekemässä ja lauantaina tehtiin enää kolmella verkolla. Sunnuntaina ei sitten enää verkkoja viritelty, lähetin vain reippaasti kepeille ja sinnehän se meni! Ja uudestaan ja eri kulmistakin! Voi mahtavuutta :) Kyllä varmasti vielä lähitulevaisuudessa aina välillä verkoilla vahvistellaan, ettei tule takapakkia, mutta nyt ainakin näyttää tosi hyvältä.

Lisäksi ollaan tehty ihan hurjan kivoja agitreenejä muutenkin parin viime viikon aikana. Erityisesti viime tiistain Juhan treenit meni järjettömän hyvin, Nuuk kulki kuin juna. Lisäksi tuli ihan käsittämätön yllätys, itsekin osasin suunnilleen ohjata. Vau, olipa kiva fiilis :) Olin jopa päällejuoksussa oikeaan aikaan ja se on historiallista se!

Tokon ohjatuissa treeneissä sitten ei niin kivasti mennytkään, nimittäin meidän piti tehdä kokeenomaisesti muutama liike, mutta me häiriöiltiin oikein kunnolla. Luoksepäästävyys meni ihan hyvin, vähän nuoli tuomarin kättä, mutta ei noussut vastaan tms. Palkkasin. Paikkamakuu (1 min) meni ihan kivasti myös, mutta tässä alkoi jo pää pyöriä agikentän suuntaan ja kävinkin sitten välissä palkkaamassa, kun kuitenkin pysyi. Pudotti lonkalle vasta kun saavuin takaisin vierelle, tätä en ehtinyt korjata, otin sivulle liikkurin käskytyksen mukaan. Sitten tapahtui jotain mystistä, luulen että mua alkoi jännittää ja Nuuk sen jotenkin vaistosi. Tai mitään muuta mä en keksi, koska tätä ennen Nuuk oli ihan kuin aina treeneissä ja heti seuraavaksi ihan pihalla. Pää pyöri ja kontaktista ei ollut tietoakaan. Tehtiin yksilöliikkeistä liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo kokonaisena ja lopuksi pätkä seuruuta. Nää sit meni miten meni. Palautteeksi saatiin, että koira osaa, sen näkee kyllä, mutta nyt oli jotenkin vaan ihan pihalla ja kuikuili kokoajan muualle. Erityisen vaikea asia oli liikkuri-Tiinan läsnäolo. Treeniä siis vaan lisää niin, että joku 'arvostelee' vieressä, jotta me opitaan käyttäytymään normaalimmin myös tällaisissa tilanteissa. Heti 'arvostelun' jälkeen kun kaikki taas sujui ilman ongelmia. Ihme touhua.

Viime viikolla tehtiin myös parit namijäljet (n. 50-60m) nurmelle, ihan vaan noin niinkuin muistuttelun vuoksi. Tauko on tehnyt hyvää, sillä nyt tahti oli paljon rauhallisempi, hihna ei kiristynyt oikeastaan ollenkaan ja ilmekin oli aiempaa keskittyneempi. Näitä vaan lisää nyt niin, että vähennellään vähitellen namien määrää, niin eiköhän me jäljelläkin päästä vähitellen eteenpäin.

Eilen hakutreeneissä Nuukille otettiin ensimmäistä kertaa ukot haamuina. Eli etteivät vaan lähteneet keskilinjalta juoksemaan niin kuin aiemmin, vaan olivat jo valmiiksi metsässä ja näyttäytyivät ja sitten piiloutuivat. Hyvin sujui ja kaikki löytyivät helposti, myös lähetykset onnistuivat ok. Maalimiehet eivät vielä jääneet odottamaan ilmaisua, vaan palkkasivat heti. Keskilinjalla lopuksi haukutettiin ja lyhyen matkaa maalimies juoksi myös metsään, lähetin Nuukin perään ja ilmaisusta palkka. Oikein oli pätevä poika ja hyvät treenit taas!

Kaikkea sitä on näköjään ehditty, ja nyt jo innolla odotellaan ensi viikonlopun leiriä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti