keskiviikko 15. elokuuta 2012

Takaisin arkeen

...vaikkei sitä oikeastaan varsinaisesti lomalla oltukaan. Tai Nuuk oli :) Eli ohjatut treenit pyörähtävät taas vähitellen käyntiin ja pitävät meidän viikot edelleen kiireisinä. Maanantai on pitkästä aikaa 'vapaa' päivä, eli päästään joskus arkisinkin treenailemaan myös itsekseen, mutta tiistaina on sekä Markon tokotreenit Ojangossa että Oreniuksen agit illalla, keskiviikkoisin hakua ja torstaisin Sannan agitreenit Ojangossa. Viikonlopuille sitten ajoittuvat vielä agilityn aluevalmennustreenit silloin tällöin. Mietiskelin tuossa aiemmin kesällä, josko sitä olisi hakenut tokon tehotreeniryhmään, mutta päätin sitten kuitenkin, että olisi kivaa, että jäisi aikaa myös itsekseen treenaamiselle, sekä ehkä sitten myös vähän muullekin elämälle.

Tiistain tokotreeneissä katsottiin millä mallilla on askelsiirtymät ja seuruun käännökset. Ja ihan hyvällä mallilla! Askelsiirtymiä eri suuntiin ei olla vielä erityisen paljon treenailtu, ollaan keskitytty lähinnä siihen yhteen askeleeseen eteenpäin... Peruuttaessa Nuuk helposti hypähtää, samoin vasemmalle tehtävissä askelissa, mutta rauhallisesti tehtynä jo onnistuikin. Siirtymät oikealle onnistui parhaiten. Nuukin seuruu on edistynyt huimasti ja kontakti jo viikossa parantunut, kiitos Lindan viimeviikkoisten vinkkien. Enää Nuuk ei haekaan vasenta kättä vaan oikeasti katsekontaktia (nyt voi jo heilutella käsiä miten vaan ja kontakti pysyy, jee!). Seuruun käännöksiä ollaan viimeisen viikon aikana tehty ja se näkyi jopa moitteettomina käännöksinä treeneissä. Sekä käännös oikealle että vasemmalle. Täyskäännöksen olen toistaiseksi tehnyt kääntyen oikealle, mutta sain kuulla, että vasemmalle tehty täyskäännös on näyttävämpi ja että Nuukin kanssa kannattaa harjoitella molemmat, kun kuitenkin ihan kiitettävästi käyttää takapäätään. Loppuun tehtiin vielä luoksepäästävyys ja paikkamakuu 1min. Luoksepäästävyys meni hyvin, tosin käskytin juuri ennen. Paikkamakuussa meni lonkalleen ja pää kääntyili, kun ihmiset palkkailivat koiriaan ympärillä, mutta ei silti tehnyt elettäkään noustakseen. Eli ihan hyvä.

Oreniuksen agitreeneissä ei taas kerran päästy muutamaa estettä pidemmälle (how surprising!), mutta saatiin aikaiseksi erittäin hyvät ja niin tarpeelliset välistäveto-/ haltuunotto-/ puolivalssitreenit sekä ennen kaikkea se sydäntä lämmittävä onnistuminen loppuun. Nuuk on taitava ja se osaa jo paljon, se hakee esteitä ja sen liikkeisiin on tullut voimaa ja tahtoa mukaan enemmän kuin aiemmin. Se on radalla fyysisempi kuin ennen, jos niin voi sanoa. Olisko se jopa vähän aikuistunut? Ainakin keskittymiskyky on selvästi parantunut, joku voi jopa olla harjoittelemassa kentän toisessa päässä samaan aikaan, kun me tehdään rataa, eikä Nuuk siitä yleensä enää häiriötä ota. Mun sen sijaan täytyisi oikeasti keskittyä vihdoin siihen, että ohjaisin ajoissa ja menisin itse radalla eteenpäin. Nuuk kyllä tekee niin kuin ohjataan, jos vaan ohjaus tulee ajallaan. Tässä on mulle kyllä mietinnän paikka, sillä jotenkin en vieläkään ole sisäistänyt sitä, että mun täytyy ohjata jo seuraavaa estettä oikeasti ennen kuin koira ponnistaa edelliselle esteelle ja luottaa siihen, että koira osaa jo lukea ohjausta, sitä ei tarvitse jäädä varmistelemaan. Kun ei siihen varmisteluun ole mitenkään edes aikaa. Ja vähän tulisi kehittää sitä omaa koordinaatiokykyäkin... Nuuk olisi sen kyllä ansainnut, se antaa kaikkensa joka treeneissä, pitäisi siis ohjaajankin. On se vaan niin hieno!

Keskiviikkona oli hakutreenit pitkästä aikaa. Alkuun haukutettiin ja leikittiin keskilinjalla. Hyvin Nuuk lähti taas haukkumaan. Sitten otettiin pari ukkoa peräänjuoksuina. Tässä tapahtui pieni työtapaturma, sillä maalimiehet eivät kaikki tienneet, että Nuuk on vasta niin tuore tapaus, että ei olisi tarvinnut jäädä odottelemaan ilmaisua, vaan palkata saman tien. Seurauksena oli Nuukin selvä epäröinti ja ehti jo lähteä tulemaan maalimieheltä poispäin. Tästä kuitenkin lähti maalimies liikkeelle ja kun Nuuk lähti perään, niin palkkaus. Viimeinen tehtiin sitten vaan suoraan palkaten ja hyvin onnistui. Kivat treenit taas, vaikka alkuun olikin aika vaikea päästä treenipaikalle, sillä ajoin useita kymmeniä kilometrejä harhaan, kiitos Google Mapsin! No, ehdittiin onneksi kuitenkin vielä treeneihin :)

1 kommentti:

  1. Todella komea Nuuk poitsu sinulla!
    Olen viime aikoinainnolla kahminu kaikkia kelpie blogeja, etenkin Maiskiksen kasvattien! :)
    Olen ollut Maijaan yhteydessä, ja todennäköisesti meille on tulossa parsonimme kaveriksi kelpie Nemin tulevasta pentueesta! Ihanan tiiviin kuuloinen kelpie porukka teillä(toiveissa tietenkin blokata itseni remmiin mukaan, jos vain mahdollista ;) )

    Turon kanssa käydään Oreniuksella aksailemassa, ja kelpien kanssa olis tarkoitus suunnata agilitykentille sekä ottaa mukaan pk-hakua. Teilläkin näyttää haku olevan viikko-ohjelmassa.

    Törmäillään varmaankin tuolla Maiskis-lerillä jonne olen suunnitellut tekeväni vierailuretken :)

    VastaaPoista