keskiviikko 15. elokuuta 2012

Tokoilua

Viikko sitten tokoiltiin yksi ilta Lindan opissa Heurekan nurmikoilla, mukana olivat myös Sari ja Kitty. Saatiin vinkkiä vähän joka juttuun, aloitettiin kontaktista ja jatkettiin seuruulla ja käännöksillä. Kontaktia tulisi Nuukin kanssa edelleen treenata ja palkkailla aktiivisesti, ettei laiskistu sen suhteen. Huomattiin jälleen, että Nuuk on pitkälti kiinni edelleen vasemmassa namittavassa kädessä ja kerroinkin, että olen palkkaillut välillä oikeasta, jotta pääsisi irti vasemmasta. No, se ei ole tuottanut toivottua tulosta, sillä herkästi Nuuk kiertyy eteen oikean käden puoleen ja sitä ei kannata tietenkään vahvistaa. Palattiin siis siihen, että palkka tulee vasemmasta kädestä, mutta kättä liikutetaan kauemmas, jolloin palkataan siitä, kun koira siirtää katseen kädestä edes vilkaisun verran kasvoihin. Tää oli aluksi vaikeaa, Nuuk jopa hyppi koskettaen nenällä kättä ennen kuin ymmärsi siirtää katseen kasvoihin. Mutta sitten se tuntuikin olevan helppoa. Näitä nyt vaan lisää.

Siirryttiin seuruuseen ja yllättäen saatiin kommenttia, että ihan kohtuullisen siistiltähän se näyttää. Tehtiin vain lyhyitä pätkiä, niinkuin tavallista. Käännöksiä otettiin ensin vain paikallaan ja nämä meni ihan ok, tehtiin neliötä, jossa aina käännöksen jälkeen pysähdys ja palkka. Ja mehän osattiin! Hienosti teki Nuuk hommia. Ekan setin loppuun tehtiin vielä vauhtiluoksetuloja ja sit tauolle.

Toisen setin alkuun tehtiin hyvässä häiriössä (vieressä oli toinen tokoporukka treenaamassa) vielä lisää seuruuta ja luoksetulon loppuosaa. Tämä oli vaikeaa, kun häiriö oli käydä ylivoimaiseksi, mutta onnistui kuitenkin. Loppuun jälleen vauhtiluoksetulo ja rallatteluleikit.

Mukavat treenit, kiitos Linda!

1 kommentti: