maanantai 2. toukokuuta 2011

Pentupainit ja vappu

Viime viikon sunnuntaina pääsimme katsomaan Milon suojelutreenejä ja pennut saivat riekkua keskenään sydämensä kyllyydestä. Vauhtia riitti :) Paikalla olivat Nuukin lisäksi Narri, Cinta ja Noah. Tuli hyvin treenailtua sitä kontaktin ottoa, vaikka muita pentuja pyörikin ympärillä. Vähän paremmin sujui kuin edellisellä kerralla. Vähitellen. Lopuksi Maija opasti näyttelyseisonnan saloja ja otettiin pennuista seisomiskuviakin. Oli kyllä kaikin puolin mielenkiintoinen päivä!

Keesittelyä...
...rallia...
... ja paripainia!

Perjantaina oltiin pitkästä aikaa Oreniuksen kurssilla, taukoa oli pari viikkoa pääsiäisen takia, mutta eipä se menoa haitannut, päinvastoin. Hienosti oli putki muistissa ja kepitkin ohjuriverkoilla meni paljon nopeammin kuin ensimmäisellä kerralla. Aloitettiin kontaktien harjoittelu, tavoitteena nenäkosketus maahan kun takajalat on kontaktilla. Ihan hyvin onnistui, välillä piti pitää Nuukista kiinni, ettei syöksähdä kontaktilta pois. Kontakteja treenaillaan nyt sitten säännöllisesti kotona takajalat kenkälaatikon päällä :)

Ollaan myös aamulenkeillä harjoiteltu puiden kiertoa ja yleisesti mukana pysymistä. Ja ensimmäinen rusakkojahtikin on saatu aamutuimiin aikaiseksi. Hieman huolestuttavaa oli se, että pikkukelpin korvat menivät samalla hetkellä kiinni 'plop' ja se oli sitten ihan sama kuinka hypin ja pompin ja kutsuin, pikkukelpi paineli menemään pupun perässä. Pupu oli oikein kiltti ja juoksi laajaa ympyrää mun ympärillä, joten kovin kauaksi ei kelpikään päässyt. Tilanne päättyi lopulta mun (ja pupun) voittoon, kun lähdin juoksemaan suuntaan x samalla kiljuen kovaa ja korkealta. Olkaa hyvät naapurusto, kellohan oli noin 6.20... Joka tapauksessa Nuuk totesi, että ei hyvänen aika, eihän tota kestä katsella ja lähti suosiolla mukaan :D Pitänee kuitenkin olla vastedes tarkkana pupujen tai muiden metsäneläinten suhteen. Myös linnut kiinnostavat pikkukelpiä kovasti, mutta ne yleensä lähtevät kohti taivasta, joten jahti jää usein lyhyeksi.



Vappu sujui hienosti, kävimme aattona lenkkeilemässä uuden koirakaverin, sekarotuisen Papu-neidin kanssa. Papu vähän ärhenteli välillä, eikä oikein aina suostunut leikkiin, siispä Nuuk päätyi juoksemaan ympäri ja ympäri ja ympäri Papu-parkaa. Saatiin hyvää treeniä hihnassa kulkemiseen toisten koirien kanssa, ajoittain meni jo tosi hienosti vetämättä pitkiäkin pätkiä, olin kyllä positiivisesti yllättynyt! Vappupäivänä lähdimme piknikille Kaivopuistoon. Mahtavasti matkustettiin täydessä ratikassa ja käveltiin ihmisvilinässä. Ihmisten ohitukset hihnassa ovat jo niin arkipäivää, että harvoin Nuuk reagoi lainkaan, ellei vastaantuleva ihminen lähesty kädet ojossa. Kaivopuistossa olikin aika meininki, musiikki raikasi ja ihmisiä oli kylmästä säästä huolimatta todella paljon, mutta kun Nuuk sai puruluun nenänsä eteen, oli ihan sama mitä ympärillä tapahtui, Nuukhan söi puruluuta! Paljon ihailevia katseita sai hieno pieni kelpi! Lopulta Nuuk nukahti syliin :)

Vappumeiningeissä!
Tänään pyörimme ATD:n hallilla Q:n kanssa ja treenailtiin vähän putkea ja "hyppy"suoraa. Saimme hyviä neuvoja paljon, kun vaan muistaisi kaiken! Kivasti saatiin onnistuneita toistoja ja innokkaasti Nuuk kyllä tekee. Saatiin vinkkiä, että Nuukilla kannattaisi käyttää palkkaukseen usein namia lelun sijasta, kun Nuuk kuumenee niin kovasti leikkimisestä ja keskittyminen heikkenee. Toisaalta Oreniuksen kurssilla taas on suosittu lelua, sillä kun nimenomaan saa fiiliksen kattoon :) No, ainakin kaiken uuden opetteluun käytetään namia ja sit myöhemmin voidaan ottaa palkkaukseen lelua, kun idea on sisäistetty.

3 kommenttia:

  1. Ihana juttu ja kivat kuvat :)

    Noahlla ilmenee leleun kanssa myös samaa kuumenemista ja sen jälkeen namit syödään vain tavan vuoksi, mutta mutta... ihan hyvä idea palkata ensin namilla ja sitten myöhemmin lelulla. Itse kuitenkin palkkaan ohjauskuviot ja käteen tulot lelulla, kontaktit ja paikallaolot namilla. Juurikin sen takia käytän sen lempipalkkaa eli lelua, että saan tehtyä Noahlle (joka jo nyt ilmentää etäisyyttä) mun luoksetulot esteen jälkeen erittäin vahvaksi, koska nykypäivänä se, että koira tulee lujaa ja käteen on välttämättömyys ajallisesti.

    Ja jos lapsoset ovat yhtään isänsä kaltaisia ei enää hetken päästä agilityssa namit kelpaa vaikka onkin hurja ruokahalu :)

    Varovaisia niiden hyppysuorien kanssa... käännös, käännös, käännös ja käännös. Helpompi saada liian kääntyvä kelpie irtoamaan kuin irtoava kelpie enää kääntymään, trust me :)

    VastaaPoista
  2. Itse en ole osannut pitää pennun pientä kuumenemista toistaiseksi mitenkään ongelmallisena ja noin minäkin olen tähän asti palkannut, ohjauskuviot aina lelulla ja kontaktit ja paikallaolot namilla. Kyllä Nuuk tosiaan kuumenee lelusta, mutta toisaalta haluaisin, että sillä on aina superfiilis, kun ollaan agikentällä. Tätä myös Oreniuksen kurssilla on painotettu. Ja leluun se iskee ihan toisella tavalla kiinni luoksetuloissa esteen jälkeen kuin namiin. Ehkä siis jatkamme samalla linjalla, eikä stressata liikaa :)

    Ja kiitos myös muistutuksesta käännösten suhteen! Niitä me pääosin ollaankin treenailtu, mutta varmasti enemmänkin voitais. Jätetään ne suorat joksikin aikaa tauolle...

    VastaaPoista
  3. Voitte sitten taas alkusyksystä katsella niitä suoria tai saa ottaa suoria, mutta loppuun käännös ja siitä palkka ;)

    VastaaPoista