sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Agia, rokotukset ja agia

Viime viikolla oli toinen Oreniuksen kurssikerta,  treenattiin ensimmäistä kertaa keppejä. Keppien väleissä oli ohjuriverkot, joiden yli Nuuk ensimmäisenä yrittikin loikata. Pian saatiin kuitenkin tehtyä ihan hyviäkin toistoja, tosin kun Nuuk tajusi, että nami on valmiiksi alustalla, pyrki se fiksuna juoksemaan suoraan alustalle suotta pujottelematta keppejä välissä... Tehtiin myös pieniä ohjauskieputteluja kahdella aidalla, takaakiertoja ja valsseja. Kivasti Nuuk seurasi jo ohjausta ja pysyi mukana. Lopuksi mentiin vielä aidan kautta putkeen muutama toisto. Kiva treeni!

16 vko
Viikko sitten viikonloppuna tuli 16 viikkoa täyteen ja siten toisten rokotusten aika oli viime viikolla. Otettiin molemmat sekä tehosteet että rabies samalla kertaa eläinlääkärin varotteluista huolimatta ja hyvin meni. Nyt voi sitten jo ottaa vähän rennommin, ja vierailla ehkä koirapuistossakin joskus. Vauhdilla pentu kasvaa, lääkärissä mitattaessa painoa oli 11,7kg (!) ja kotimittauksella korkeutta 43cm. Hieman ehkä tuhdissa kunnossa siis. No nyt kevennämme hieman ruokavaliota, jos mahdollista, eikä ainakaan lisätä ruokamääriä.

Nuuk sai lääkärikäynniltä mukaan myös silmätipat, silmät kun tuntuvat rähmivän jatkuvasti. Kuulemma pahaa tulehdusta ei ole, mutta silmät ovat vetiset, punoittavat ja kudokset hieman turvoksissa. Tippojen myötä rähmiminen ovat selvästi vähentynyt. Voi tietty tulla takaisin, kun kuuri loppuu. Nuukille on kyllä helppo laittaa tippoja, se ei tunnu huomaavan niitä lainkaan :)


Kotitokoillessa ollaan lisäilty kestoa istumisille ja maahanmenoille. Hyvin menee nykyään myös suoraan seisomasta maahan ja toisinpäin. Aluksi piti aina istua välissä. Nuuk on myös oppinut ottamaan koppeja. Heitetyt namit lensi ennen aina naamalle, kunnes pikkukelpie keksi avata suutaan :)

Nuuk oli hoidossa viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa yön yli Okon vanhemmilla ja hienosti oli mennyt. Cavalier Kaapoa hauskuuttaessa..! Kuulemma saa tulla joskus uudestaankin.

Tänään oltiin Purinalla agikisoja seuraamassa lähes koko päivä. Siellä treffailtiin myös sisaruksia Noahia ja Qta, joiden kanssa leikittiinkin pariin otteeseen. Hyvää sosiaalistamista. Tuli myös huomattua, että Nuuk ei oikein ole kuulolla, kun on muita koiria lähettyvillä. Tällaista harjoitusta täytyy saada lisää ja mun täytynee tiheämmin namittaa, aina kun saan Nuukin huomion. Eiköhän se siitä, tutussa ympäristössä kun tätä ongelmaa ei ole. Ilma oli lämmin ja Nuuk oli lopulta aika poikki. Kotona suunta oli suoraan unille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti