keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Tokoiluja

Tänään alkoi kennelpiirin järjestämä pentutokokurssi, jolla pentuja oli noin 20. Ennen kurssin alkua Nuuk sähelsi tyypilliseen tapaansa ja huuteli, mutta rauhoittui kuitenkin pian ja pystyi keskittymään tilanteen huomioon ottaen hyvin ja teki tosi innokkaasti. Erityiset pisteet siitä, että viereinen koira haukkui tauotta lähes koko tunnin, eikä Nuuk sille alkua lukuunottamatta sen enempää korvaansa lotkauttanut.


Aluksi tehtiin luoksepäästävyyttä ja hieman yllätyin Nuukin reaktiosta, kun se ei hyppinyt ja pusuttanutkaan kouluttajaa innoissaan, vaan piti tiukasti kontaktia muhun, eikä välittänyt kouluttajasta oikeastaan ollenkaan. Antoi hyvin kouluttajan silitellä ja kosketella, eikä väistänyt yhtään, mutta tuijotti vaan mua. Tavallisesti kun kaikki ihmiset, jotka tulevat rapsuttelemaan, ovat Nuukin mielestä niin ihania...!

Sitten harjoiteltiin kontaktia. Nuuk ottaa aktiivisesti kontaktia ja saatiin kehotus vaikeuttaa harjoitusta niin, että Nuukin täytyy oikeasti hakea kontaktia, kun itse liikun. Tämä olikin jo paljon haasteellisempaa. Istumisia ja maahanmenoja tehtiin myös. Nämä sujuivat hyvin. Liikkeestä maahanmenoja emme olleet aiemmin kokeilleet, mutta hyvin Nuuk teki niitäkin, tosin vielä aika hitaasti.

Harjoiteltiin myös ohituksia ja luoksetuloja. Nuuk oli jo tottunut muiden koirien läsnäoloon, eikä ohitukset, jotka joskus lenkillä ovat vaikeita, olleet yhtäkkiä ollenkaan hankalia. Hyvä hyvä :) Luoksetulossa ei ollut mitään ongelmaa, Nuuk juoksi innokkaasti suoraan luokse, jonka jälkeen otettiin hurjat leikit lelulla. Hieno pikkukelpi!

1 kommentti:

  1. Kiva lueskella teidän touhuista. Hyvin menee näköjään ja mukava tavata aikalailla viimekertaisesta kasvanutta koirulia ja emäntäänsä viikonloppuna!

    VastaaPoista