perjantai 14. lokakuuta 2011

Niina-Liina Linnan koulutuksessa

Torstai-iltana oltiin Nuukin kanssa Q:n agilitytreeniryhmässä paikkaamassa Q:ta Sporttikoirahallilla. Kouluttajana oli Niina-Liina Linna.

Tunnilla oli neljä koirakkoa ja tunti oli jaettu niin, että jokaiselle koiralle oli varattu 15min. Tämä oli ihan hyvä intensiivitreeni, mutta Nuukille ehkä vähän liian pitkä yhtämittainen keskittymisrutistus. Muutenkin Nuuk tuntui olevan alkuun ihan pihalla, kun saavuttiin paikalle. Haahuili miten sattui, varmaankin koska paikka ja tekonurmi alustana oli vieras. Kun meidän vuoro tuli, täytyi aluksi kertoa oikein pariinkin otteeseen kelpille, että mitä täällä oltiinkaan tekemässä. Muutaman putkenläpijuoksun jälkeen alkoi Nuukillakin sytyttämään...

Tunnin aiheena oli takaaleikkaukset, ja vaikka me ihan onnistuneesti ollaan takaaleikkauksia aiemminkin tehty, sain paljon tarkkoja ja selkeitä vinkkejä oman kropan liikkeeseen, jotta koiralle olisi varmasti tiedossa mitä siltä haluan. Olen kääntänyt yläkroppaa usein liian aikaisin, jolloin hartialinja ohjaa koiran esteen ohi (yllätyksekseni Nuuk luki hartialinjaa aika tarkasti). Kun sitten ohjeiden mukaan liikettä muutin, sain Nuukin kulkemaan just niinkuin pitikin, jes!

Lisäksi (taas kerran yllätyksekseni) Nuukille kelpasi kuollut lelupalkka, jota en ole aikoihin käyttänyt, kun joskus kauan aikaa sitten huomasin, ettei se ollut niin pop. No, nyt sekin kuitenkin taas on pop. Palkan sijainnista saatiin myöskin paljon neuvoja, ja sijaintia tulee aina miettiä tarkkaan. Takaaleikkauksissa (kun koira on tarkoitus saada esteen jälkeen ripeästi kääntymään) olisin sijoittanut itse palkan aivan liian kauas esteestä, jolloin olisi jäänyt vahvistamatta nimenomaan se mitä koiralta haluttiin, eli tiukka kääntyminen. Kun palkka oli oikeassa kohdassa, kääntyi Nuuk ihan superisti, nappasi lelun ja kiihdytti vielä vauhdilla mun perään takaisintulosuuntaan mun kanssa leikkimään <3

Oman vuoromme jälkeen teimme vielä hyvässä häiriössä kontaktitreeniä, ja esteen takana paikallaan pysymistä. Hyvin onnistui. Ja paljon hyvää treenimieltä ja -innostusta napattiin taas reppuun kotimatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti