tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tokokoe avoin luokka 29.3.

Rohkaistuin ilmoittamaan Nuukin maaliskuun lopussa avoimen luokan tokokokeeseen. Koko talvi on pitänyt, mutta jotenkin aina on ollut jotain, ettei sitten kuitenkaan. Liikkeet Nuuk osaa kyllä, enemmän meitä on vaivannut se kokonaisuuden ja vireen hallinta.

Tuomarina oli Harri Laisi. Monet sanoivat etukäteen, että se on tuomari, jolta saa kymppejä kun vaan suorittaa liikkeet, mutta ainakin tässä kokeessa mun mielestä Laisi arvioi hyvin ja antoi kyllä palautetta niin numeroilla kuin suullisestikin. Mulla oli ihan järkyttävä jännitys ennen koetta ja myös kokeen aikana, loppua kohden onneksi vähän helpotti.

1. Paikkamakuu 10
Meillä tuli kiire kehään, kun alun perin meidän piti olla vasta seuraavassa paikkamakuuryhmässä, mutta suunnitelma olikin muuttunut. Nuukilla pää pyöri perusasennossa ja ensin luulin, että joudun antamaan kaksoiskäskyn, niin hitaasti se maahan meni. Sermin takana odotin varmaan elämäni pisimmät kolme minuuttia, mutta kun sieltä vihdoin pääsin pois, makasi Nuuk paikallaan hyvin keskittyneen näköisenä. Tuomarikin totesi vaan, että erinomaista!

2. Seuruu 8
Oli ihan hyvä fiilis kehään mennessä, mutta jotenkin se ote taas herpaantui heti, kun kutsuin Nuukin perusasentoon. Jännitin ihan hurjasti ja se varmasti välittyi myös Nuukille. Vaikka kuinka kivasti ollaan liikkeellelähdöt ja seuruun ilme saatu jo treeneissä toimimaan, sama vanha ongelma iski kokeessa, eli kontaktista ei ollut ensimmäisellä suoralla tietoakaan, paikka sentään pysyi ok. Seuruu loppui täyskäännökseen, ja Nuuk jäi perusasennon sijaan seisomaan. Tuomari kommentoi vielä, että täyskäännöksissä koira on törmäyskurssilla. No kai, kun se kontakti puuttui...

3. Liikkeestä maahan 9
Iloinen palkkaus liikkeiden välissä teki ihmeitä. Seuruukin oli vähän parempi ja hyvä maahanmeno, vaikkakin hidas. Vähän oli paineistunut tilanteesta ja haisteli maata, kun kävelin kohti.

4. Luoksetulo 8,5
Jee, jee, jee! Nuuk pysähtyi! Vähän taisi käsky tulla merkin jälkeen ja valuihan se toki jonkin verran, mutta kaikki on suhteellista. Ja tuli muuten
suoraan sivulle, vaikka olisi pitänyt tulla eteen. 

5. Liikkeestä seisominen 9
Kuten maahanmeno, myös haistelun osalta. Ei edes nostanut päätään, kun tulin vierelle. Tuli kuitenkin käskettäessä perusasentoon.

6. Nouto 9,5
Johan me oltiin hiljaa oltukin. Selkeästi oli padonnut kokeen aikana, sillä tuli oikein kunnon räyh kapulalle lähetettäessä. Mutta muuten ihan täydellinen nouto!

7. Kaukokäskyt 9,5
Nuuk otti häiriötä aika lailla aidan takana leikkivästä koirasta ja joka vaihdon välissä katse kääntyi sinne. Mutta jälleen kerran käskyihin kuitenkin reagoi ok. Tekniikka ei myöskään kestänyt vielä koetilannetta, vaihdot meni 'teputtamalla' 'pompun' sijaan.

8. Hyppy 9,5
Ihan hyvä, ennakoi hivenen käskyä ja tuli suoraan sivulle eteentulon sijaan.

9. Kokonaisvaikutus 9
Tuomari tykkäsi yleisilmeestä ja sanoi, että liikkeiden välit oli mukavan pirteitä ja tehokkaita, mistä olin erityisen tyytyväinen. Liikkeiden välejä ja sosiaalista palkkaamista ollaan nimittäin viime aikoina treenattu, jotta saataisiin se iloinen ilme ja vire kestämään läpi kokeen. Eli eteenpäin ollaan ehdottomasti menty, vaikka kokeen alkupuoli hieman tahmea olikin.

Kokonaispisteet 183 1-tulos ja kp, sijoitus 3/16


Ajattelin, että voitais nyt tässä kesän alkuun kerätä TK2, ihan vaan koerutiinin hakemiseksi. Ja samalla vähän ryhtyä tähyilemään tositarkoituksella niitä voittajan liikkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti