maanantai 28. huhtikuuta 2014

Hakupäivitys

Nuukilla on aina joskus vähän jännää, epävarmuus iskee ja pöh pöh, kyllä te tiedätte. Haku on ollut meille ihan superhyvä laji, koska sen avulla Nuuk on oppinut pitkälti pääsemään jännäilyistään yli. Vielä muutama kuukausi sitten olisi ollut ihan mahdoton paikka, jos maalimies olisi ollut piilossa kokonaan peitettynä. Nuukin kanssa otettiinkin pitkään vain pää näkyvissä olevia maalimiehiä. Nyt kuitenkin muutamissa viime treenissä on maalimies ollut välillä täysin peitettynä, jopa umpparissa, ja Nuuk on työskennellyt hienosti, ilman minkäännäköisiä jännäilyjä. Välillä on joutunut etsimään rullaakin ihan kunnolla, eikä mitään ongelmaa.

Vieraat maalimiehet on meille tällä hetkellä se the juttu, haaste ja hankaluus. Pari kertaa on tullut sellainen tilanne vastaan, että Nuuk totesi metsästä vieraan maalimiehen löytäessään, että 'ihan vaan kuule makailet siellä rauhassa, hiippailen tästä ihan huomaamatta ohi..'. Sitten kun se monen lähetyksen jälkeen on aina lopulta maalimiehelle saatu menemään, niin sitten ei taas ole ollut mitään ongelmaa, se on leikkinytkin innolla, kun ei se sit niin pelottavaa ollutkaan. Ja sitten on myös niitä kertoja, kun se ei ole vieraaseen maalimieheen reagoinut mitenkään poikkeavasti. Sitten on käynyt myös muutamia omituisia ikäviä sattumuksia, kuten että jo aiemmin tavatun (ja uutena jännäillyn ja kuitenkin jännäilystä yli päästyn) maalimiehen luona sattui Nuuk astumaan johonkin tikkuun, vinkaisi ja tuli maalimieheltä pois, eikä sitten enää millään meinannut sinne mennä. Jälleen kerran läheteltiin niin kauan ja lyhyemmältä etäisyydeltä, niin että lopulta se sinne meni. Jos jotain ikävää on tapahtunut, se on näkynyt Nuukin toiminnassa yleensä sen päivän treenin aikana jonkinlaisena epävarmuutena, mutta aina ollaan saatu hyvän mielen lopetus treenille, niin koiralle kuin ohjaajallekin, ja seuraavissa treeneissä ei taas ole ollut mitään ongelmaa.

Rullantuonti on alkanut toimimaan hienosti. Irtorulla on toistaiseksi aina ollut maalimiehellä hyvin näkyvillä, mutta nyt voitaisiin jo vähitellen siirtää rulla niin, että joutuu sitä kunnolla etsimään. Edetään tän kanssa rauhassa.

Näytölle mennessä kuten myös lähetyksissä on ilmennyt ääntelyä, mutta näistäkin ollaan aikalailla päästy. Keinot ovat olleet selkeät: koskaan äännellessä ei pääse lähtemään (usein jopa pieni seuruukierros) ja näytölle mentäessä aina stoppi ja kielto, kun ääntelee. Edelleen kuitenkin herkästi tulee lähetyksessä se matkaanlähtö-räyh, vaikka lähetyshetkellä hiljaa onkin. Maalimiehellä Nuuk on aina käyttäytynyt korrektisti, menee maahan ja odottaa palkkaa.

Muutama viikko sitten harjoiteltiin ensimmäistä kertaa myös keskilinjan ylityksiä ja ne sujui enemmän kuin hyvin. Ensimmäisellä kaahotti kyllä menemään nenä kiinni, sillä oli käytännössä hypännyt maalimiehen yli, mutta jatkanut matkaansa. Teki kuitenkin hienon laatikkopiston. Uudella lähetyksellä ok. Seuraavilla yliheitoilla Nuuk eteni hyvin suoraviivaisesti ja vauhdilla, mutta parikymmentä metriä juostuaan selvästi hidasti hieman vauhtiaan ja nosti nenäänsä, ja yleensä saikin saman tien hajun maalimiehestä.

Se mikä on selvästi mennyt eteenpäin, on Nuukin keskittyminen. Vaikka välillä treeni on jouduttu keskeyttämään koiranulkoiluttajien ja lenkkeilijöiden takia, on Nuuk ollut ihan heti töitä tekemässä kun on jatkettu. Eli ei ota ollenkaan niin paljon häiriötä kuin aiemmin. Ja vaikka esimerkiksi eilen treenattiin ensi kertaa tänä keväänä todella lämpimässä keskipäivällä auringon paistaessa ja selvästi se väsytti Nuukia, niin silti työskenteli maalimiehillä hyvin.

Seuraavaksi treenataankin HPH:n kevätleirillä, jonne mennään Terhin ryhmään vapun jälkeen hakuilemaan ja uusia maalimieskokemuksia keräämään!

1 kommentti:

  1. Kivaa päästä samalle leirille ja näkemään velipoikaa! Odotetaan innolla Cintan kanssa! :)

    VastaaPoista