torstai 22. toukokuuta 2014

Luonnetestissä

Nuuk kävi tänään luonnetestissä Hyvinkäällä. Tuomareina olivat Tarja Matsuoi ja Leena Turunen.

Testin kokonaispisteet 95 - (laukausaltis) - hylätty
 

I    Toimintakyky -1 Pieni
II   Terävyys +1 Pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
III  Puolustushalu +1 Pieni
IV  Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
V   Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
VI  Temperamentti +1 Erittäin vilkas
VII Kovuus +1 Hieman pehmeä
VIII Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen

Laukauspelottomuus - Laukausaltis


Nuuk suhtautui aluksi tuomariin hyvin maltillisesti, mutta lähti silti leikkimään ja taistelikin kepistä ihan hyvin, jopa pienellä murinalla.

Kelkka oli p-e-l-o-t-t-a-v-a. Haukkui ja pakeni, kesti todella pitkään ennen kuin tuli kelkan luokse. Tuomarin mukaan osoitti kuitenkin taisteluhalua, että sitkeästi yritti voittaa pelkoaan.

Metsästä hyökkäävä ihminen oli ihan melkein yhtä pelottava kuin kelkka. Ehkä noin kaksi haukkua alkuun puolusti, mutta siihen se sitten jäikin. Uhan loputtua hyväksyi hyökkääjän. Sitten tulikin kakkahätä. Tuomarin mukaan ei kuitenkaan ollut hätäkakka, vaan oikeasti sille tuli hätä. Voi Nuuk, niin kun mä sua etukäteen lenkitin..!

Haalaria säikähdettiin tietenkin ihan pirusti, mutta sitten siitä kuitenkin päästiin ihan ok ohi vaikka vähän Nuuk odottikin, että nouseeko se vielä.

Reaktio räminätynnyriin oli yllättävän pieni. Pienten säntäilyjen jälkeen tuli katsomaan tynnyriä, kun istahdin sen päälle.

Pimeään huoneeseen Nuuk tuli heti tutkimaan, muttei meinannut tulla kuitenkaan ihan perälle asti. Lattialla oli rapisevaa muovia, jonka yli Nuuk tuli vasta kun toinen tuomareista oli kävellyt siitä. En kuitenkaan joutunut kutsumaan sitä.

Seinään kiinnitettynä paineistui uhasta todella paljon ja teki pissat, kun pelotti.

Nuukille ammuttiin kolme kertaa. Joka kerralla säpsähti, ensimmäisellä myös pysähtyi, mutta jälkimmäisillä seisoi mun edessä, ei paennut. Muuhun testiin nähden reaktio laukauksiin oli mielestäni aika pieni, mutta koska reaktio oli joka laukauksella sama, lopputulemana oli laukausaltis.

Tuomari totesi yleisesti ottaen, että Nuuk on herkkä ja se reagoi hyvin voimakkaasti ulkoisiin ärsykkeisiin, mutta reaktion suuruuteen nähden se kuitenkin palautuu hyvin tapahtuneesta, eikä sille jää jäljelle jääviä pelkoja. Tästä kertoi mm. se, että kun odoteltiin tuomareiden arvostelua, Nuuk kävi maahan ja silminnähden rentoutui, ei läähättänyt tms. Tuomari suosittelikin totuttelemaan laukauksiin ja tulemaan jonkin ajan päästä uudelleen testiin. Testi oli kuitenkin mun mielestä Nuukille aika kuormittava, vaikka se siitä hyvin palautuikin, että enpä tiedä viitsinkö sitä toistamiseen viedä testiä kokemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti