sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Tokon täyteinen vauhtiviikonloppu

Viikonloppu kuluikin mukavasti tokon ja vähän aginkin parissa, sillä perjantaina kiiruhdin töiden jälkeen HSKH:n epävirallisiin alo- ja avo-luokkien tokokokeisiin työveloitetta täyttämään. Eipä ollut kovin paha rasti tämä, sillä se tarkoitti yhden hypyn kantamista kentälle ja vakuuttavan oloisena seisoskelua. Eli jee, pääsin seuraamaan koetta, ennen kun en ole tokokoetta katsomassa ollutkaan. Tämän jälkeen käytiin viereisellä agikentällä testailemassa vähän keinua uusin metodein ja hei, vaikuttaisi ehkä onnistuvan. Sonjan neuvoilla mennään, eli pyritään saamaan koira pysähtymään ja menemään maahan keinun päähän namialustan avulla, niin että keinu on vielä tuettuna, eikä siis liiku. Tämä ei ollutkaan kovin vaikeaa, kun namialusta on hyvinkin tuttu jo muilta kontakteilta. Tähän astihan Nuuk on temponut sellaisella vauhdilla keinulle ja siitä yli, että heikkohermoista hirvittää. Mutta siis nyt pysähtyi ihan nätisti!

Lauantaina ohjelmassa oli tokoa Maiskis-porukalla, kouluttajana oli Ansu Leiman. Alkuun oli teoriaosuus, joka sisälsi paljon asiaa kouluttamisesta, koiran vireen säätelystä, palkkauksesta, motivaation merkityksestä jne. Paljon mietintämyssyyn laitettavaa.
 
© Maija Henttonen
Kaikilla koirilla oli kaksi lyhyehköä pätkää kentällä, joista ensimmäisellä me käytiin läpi luoksepäästävyyttä ja siihen rauhoittumista sekä seuraamista. Seuraamista olen tehnyt pääasiassa imuttamalla ja huomattiinkin, että heti kun nami nousee liikaa nenästä, myös mielenkiinto hiipuu. Ansu totesi, että näyttää siltä, ettei Nuuk ole vain vielä tajunnut oikeasti, mistä seuraamisessa on kyse, vaan se on lähinnä vaan seurannut sitä namia. Joitain pätkiä teki kyllä ihan hienostikin. Vinkiksi saatiin imutusseuraamisten tilalle tehdä niin lyhyitä (ensin askel, sitten kaksi) seuruupätkiä perusasennosta, jolloin Nuuk ei vielä ehdi unohtaa kontaktia. Luulen, että tämä voisi sopia meille, katsotaan nyt. Perusasentojen pieniä siirtymiä Nuuk teki kivasti.

© Maija Henttonen
© Maija Henttonen
Toisella pätkällä tehtiin istu-seiso-maahan-erotteluja ja keskityttiin tekniikkaan. Nämä on ihan hyvällä mallilla, tosin jonkin verran Nuuk kyllä vielä liikkuu eteenpäin. Pyrkimys on pitää takajalat paikallaan kaikissa siirtymissä. Lisäksi saatiin vinkkiä vielä luoksetulon vauhtiin lelupalkan avulla. Käytännössä lelu laitetaan jalkoväliin ja päästetään se sieltä hyppäämällä haara-asentoon juuri ennen kuin koira tulee kohdalle, jolloin koira sujahtaa palkka suussa jalkojen välistä. Saatiin myös vinkkiä leikkimiseen, eli kahden lelun leikkiä aletaan tekemään nyt usein, pieniä settejä vaikka joka päivä, jotta Nuuk ei niinkään olisi innostunut lelun kanssa rallattelusta vaan ennemmin mun kanssa leikkimisestä. Muiden suorituksista saatiin paljon vinkkejä niin noutoihin kuin joskus tulevaisuudessa myös ruutuun yms.

Mukava päivä kaikenkaikkiaan, kiitokset kaikille, erityisesti tietysti Ansulle ja Maijalle! Lopuksi vielä kelpijengi juoksi ja riekkui niin, että kotiin oli lähdössä kohtalaisen väsynyttä porukkaa :)



Sunnuntaina oltiin jälleen heti aamusta Ojangossa, tällä kertaa HSKH:n järjestämissä agikisoissa ratatyöntekijänä, minkä jälkeen päästiin taas Nuukin kanssa pyörähtämään keinulla ja parin pienen ohjauskuvion parissa, ilomielitreeni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti