perjantai 7. helmikuuta 2014

Kisoja, kisoja, kisoja!!!

Nuukin kanssa ollaan nyt alkuvuosi ahkerasti treenattu ja kisattu agia. Ajattelin, että otetaan heti tähän vuoden alkuun vähän useammat kisat ja katsotaan, onnistutaanko me saamaan kisarutiinia ja samalla nollia aikaiseksi myös kolmosissa. Ja hei ihan kiitettävästi ollaan saatu, kolmet kisat tänä vuonna ja saldona neljä nollaa ja ensimmäinen agilityserti! Viimeisimmissä kisoissa onnistuttiin saamaan jo kaksi nollaa samalle päivälle, mutta ei kuitenkaan vielä peräkkäisille radoille. Tällä hetkellä on kivasti omaan taitotasoomme nähden paketti kasassa kisoissa, mutta silti treeneissä tekemistä riittää. Erityisesti treenin alla on ohjaukset, joissa Nuukin täytyy tulla mua kohti, sillä edelleen niissä vauhti ei ole sitä kaikkein parasta. Eli päällejuoksua, niistoa ja pakkovalssia on listalla. Unohtamatta meidän ainaisaiheita; tiukemmat käännökset ja nopeammat kontaktit.

6.1. kisoissa KKK:n kisat Vuokkosilla, tuomarina Sami Topra. Tuomari kävi jälkituomitsemassa meille ensimmäiseltä radalta keinulta kontaktivirheen. Sisuuntuneena tehtiin sitten toisella radalla nolla, oltiin kakkosia ja napattiin serti! Vaikka radalla pieniä lipsahduksia sattuikin.


11.11. oman seuran kisat Vuokkosilla, tuomarina Rauno Virta. Ensimmäiseltä radalta nolla, sijoitus 5 ja kahdelta muulta hyllyt. Hypärillä keskityin niin alkusuoran päässä olevan takaakierron ohjaamiseen, että unohdin sitten seuraavassa hetkessä Nuukin mun selän taakse, ja siellähän se sitten jo viipotti ihan väärällä hypyllä. Viimeinen rata oli sellaista kaahotusta, ettei siinä videossa juuri ole näkemistä.


1.2. BAT:n kisat Vuokkosilla, tuomarina Pertti Siimes. Ensimmäiseltä radalta taistelunolla! Aivan totaalisen kamala viimeiset kolme estettä. Sijoitus kuitenkin seitsemäs. Hypärillä linjasin Nuukin esteen ohi, kun ei se tullutkaan siihen päällejuoksuun, mitä olin kuvitellut. Eli sieltä hylly. Viimeiseltä radalta hyvä nolla! Erityisen tyytyväinen olen toisen hypyn tiukasta käännöksestä! Puomille lähetystä jäin ihan turhaan varmistelemaan, ei se sinne putkeen olisi ollut menossa, mutta tulipa testattua kontaktiosaamista. Hyvin Nuuk pysähtyi kontaktille odottamaan hidastelevaa ohjaajaansa, vaikka oli reippaasti mua edellä. Sitten pieni jännitysmomentti hypyllä ennen keppejä, kun onnistuin potkaisemaan siivekettä (joka ei kuitenkaan videolla taida näkyä), mutta onneksi rima ei tullut alas. Sijoitus oli kovatasoisessa kisassa seitsemäs.


Nyt lähdetään viikoksi Rukan lumille ja seuraavaksi kisataankin viikon päästä sitten kotimatkalla Jyväskylässä. Vaihteeksi siis jossain muualla kuin omassa hallissa :)

2 kommenttia:

  1. Voi että! Niin on hienoa ja taitavaa menoa, HYVÄ TE!!! Nuuk menee sellaista vauhtia, että viimeisessä vidossa vikalla radalla en nähnyt sen edes tulevan putkesta ulos ennen A:ta - ykskaks se olikin jo A:lla..piti ihan kelata, että mistä se siihen ilmesty. :D Ja noi kontaktit, hitsin hyvät! Pakko kysyä, et miten sä palkkaat Nuukin kontakteilta treeneissä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! Ei meidän kontaktitreenissä mitään ihmeellistä ole :) Aika paljon tehdään hetsaten ja erilaisilla liikehäiriöillä. Lelupalkka valmiina edessä, jollen palkkaa vasta esim. seuraavan hypyn taakse. Satunnaisesti käyn palkkaamassa myös nameilla suoraan kontaktille, mutta pääosin vapautan suoraan lelulle.

      Poista