keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Tokokoe alokasluokka 5.5.

Nuukin kanssa vihdoin ja viimein uskaltauduttiin 5.5. tokokokeeseen. Pitkään Nuuk on alokkaan liikkeet jo osannut, mutta se paikkamakuu on aiheuttanut päänvaivaa niin etten aiemmin ole kokeeseen lähtenyt. Mitään suuria tulostavoitteita kokeeseen mennessä ei ollut, kunhan saataisiin kivalla fiiliksellä tehty koe. Tuomarina oli Pirkko Bellaoui, joka aiemmin seuraamieni ylempien luokkien perusteella oli aika tiukka arvosteluissaan.

1. Luoksepäästävyys 10
Oho! Treeni on tuottanut tulosta, vähän piti tuomarin kättä lipaista, mutta siinä se istui paikallaan perusasennossa.

2. Paikkamakuu 10
Toinen oho! Ihan täpäkkänä kaikki 2 min korvat pystyssä. Vähän ehkä siirsi painoa puolivälin tienoolla, mutta ihan suorassa se kuitenkin oli, kun palasin koiran viereen.

3. Seuraaminen kytkettynä 7,5
Treeniä, treeniä ja vielä kerran treeniä. Tuomarin kommentti oli, että silloin kun keskittyy, tekee tosi hyvää seuruuta, mutta loppua kohti kontakti herpaantuu, Nuuk haahuilee ja perusasennotkin olivat ajoittain tosi hitaat. Eli vire laski ihan liikaa. Seuruut oli pidemmät mitä me ollaan ikinä koskaan tehty, ja palkattomuustreeniä olisi pitänyt tehdä alle paljon enemmän.

4. Seuraaminen vapaana 7,5
Ihan sama tilanne kuin kytkettynäkin seuraamisessa.

5. Liikkeestä maahanmeno 9
Olisi voinut mennä nopeamminkin maahan. Ja vähän taisin itse kurkkia.

6. Luoksetulo 9,5
Nuuk painui etupainoiseksi odottaessaan lähtölupaa. Mutta muuten tosi priima, eteentulokin ilman törmäystä!

7. Liikkeestä seisominen 9
Nuuk teki ihan hyvin, seuruu nyt oli mitä oli. Itse vilkaisin tottumuksesta, että jäihän se varmasti, tästä pistemenetys.

8. Hyppy 8
Kopautti takatassuilla estettä, rontti. Muuten hyvä.

9. Kokonaisvaikutus 8
Tuomarin kommentti oli, että vähän levottomuutta oli ilmassa, mutta liikkeet on teknisesti hyvin hallussa ja nyt vaan lisää kokemusta hankkimaan, niin hyvä sitä tulee :)

Kokonaispisteet 173,5 1-tulos, sijoitus 3/11



Sekä ohjaajan että koiran ihka ensimmäinen tokokoe siis takana ja superhyvä mieli kuitenkin jäi! Samalla me sanottiin heiheit alokkaalle ja ryhdytään keskittymään avoimen keskeneräisiin liikkeisiin ja siihen seuruun pidempään kestoon ja parempaan intensiteettiin.

2 kommenttia: