keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Paljon agilityä ja pitkästä aikaa vähän tokoakin

Vuoden alun treenit ovat pitkälti olleet agilitypainotteisia, kun hakutreenitkin on peruuntuneet pakkasen takia aina silloin kun me muuten oltais päästy mukaan.

Viime viikolla Juhan treeneissä tehtiin lopulta ihan hyvää rataa, vaikka alku olikin tahmainen. Mulle vaikea juttu oli alun valssien jälkeen ohjata Nuuk viidennen esteen jälkeen kuudennelle, sillä yritin tunkea itse hypyn 5 ja 11 välistä ja tällä liikkeellä työnsin Nuukin aina kuudennen ohi. Mieleeni ei siis todellakaan itselle olisi tullut leijeröidä hyppyä 11, kun tuntui, että etäisyys koiraan kasvaa niin paljon, etten pysty sitä enää ohjaamaan, mutta vielä mitä! Kun lopulta sitten näin tehtiin, sujui ohjaus ihanmahtavasti ja Nuukilla oli ihan mahdottoman hyvä vauhti esteeltä 4 putkeen asti. Muuten rata sujui kivasti, kepeillevienti oli alkuun haastava, mutta siitäkin pienellä maltilla lopulta selvittiin.



Sannan treeneissä oli aivan mahtava fiilis ja tehtiin kivasti puhdasta rataa, kun saatiin saksalainenkin toimimaan esteillä 9 ja 21.


Viime viikolla oli vielä lisänä myös Niinun aluevalmennustreenit ja niinpä me herättiinkin sunnuntaina aikaisin ja reippaina lähdettiin aamutreeneihin. Tehtiin kahta radan pätkää, molemmissa tuli keskittyä liikkeen rytmittämiseen ja ohjauksen ajoittamiseen. Ensimmäisellä radan pätkällä taas kerran alun sähläilyjen jälkeen tehtiin oikein hienoa työtä ja saatiin homma toimimaan hyvin. Toinen olikin sitten vaikeampi, mutta pätkissä saatiin sekin rämmittyä läpi. Hyvä mieli jäi kuitenkin, sillä Nuuk toimii just niinkuin ohjaan, täytyy vaan keskittyä ohjaamaan tarkemmin. Ja lisänä oli vielä se, että treeniryhmässä oli kaksi juoksuista narttua mukana ja mä olin niin tyytyväinen, kun herra N ei ollut näistä millänsäkään, vaan teki töitä totuttuun tapaan :)

Rata 1
Rata 2

Maanantaina oli meidän uuden tokoryhmän ensimmäiset treenit. Tehtiin kontakti- ja perusasentotreeniä, katseltiin millä mallilla on jäävät ja loppuun tehtiin luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Alkuun Nuuk keskittyi hurjan hyvin, mutta loppua kohden alkoi intensiteetti hiipua. Tunti on aika pitkä aika treenata putkeen, joten ensi kerralla me pidetään välissä enemmän taukoja.

Perusasennon paikka oli just hyvä, ja jäävät meni meiltä kuten kotitreenissäkin. Eli alokkaan jäävät on ihan hanskassa, liikkeestä maahan mennessä pystyn hyvin kävelemään myös Nuukin taakse, mutta seisominen ei vielä kestä kuin vierelle tulon. Mun kävellessä ohi Nuuk kääntyy etujaloilla, kun kuikuilee, että mihin se menee. Kokeiltiin pari kertaa etupalkalla ja sujui hyvin muuten, muttei enää malttanut oikein seurata kunnolla, kun palkka oli edessä. Tämä siis nyt treeniin. Luoksepäästävyys meni namittaen ja näin ollen hyvin, tästä vähitellen häivytetään namitus niin hyvä tulee. Ja paikkamakuun otin varman päälle, kun oli eka kerta ja vieraat koirat ja vieras paikka, niin pidin etäisyyden vain parissa kolmessa metrissä ja välipalkkailin. Pysyi hyvin, eikä edes herpaantunut, vaikka vieressä oli kovasti kiinnostava göötti Dusty. Kivaa oli ja häiriöitäkin enemmän kuin tarpeeksi, sillä oman kentän koirien lisäksi viereisillä kentillä pyöri agitreenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti