keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Meillä on kotona Tiikeri!

Tuttavallisesti ihan Tikru tai Tiki vaan, ajoittain puskee pintaan myös alterego Stig-Göran. Tikru on nyt 9kk ja se on yhteensä viisi viikkoa meillä hoidossa, kun sen emäntä seikkailee Chilessä. Tikru on melkoinen tapaus. En ole noin avointa kaveria ennen tavannut, se tuli meille ja oli niinkuin olisi meillä aina ollutkin. Nuuk sanoi sille kerran mitkä säännöt meidän talossa on ja sen jälkeen niillä ei ole keskenään ollut mitään epäselvyyksiä. Nuuk pitää oman tilansa, mutta toisaalta se on milloin tahansa valmis leikkimään Tikrun kanssa. Tikru on myös ehkä maailman kiltein otus.


Kahden koiran kanssa touhuamisessa on omat lisähaasteensa, mutta hienosti tämä parivaljakko yhdessä toimii. Hihnalenkitkään eivät ole tuottaneet alun jälkeen ongelmia, siinähän nuo vierekkäin kulkevat siinä missä Nuuk yksinkin. Isoimmat haasteet on ollut yksinoloissa, Tiki kun tykkää yksinjäädessään jodlailla ja lauleskella. Ja lisäksi vähän puuhastella omiaan. Nuuk ja Tiki on alusta pitäen jääneet samaan tilaan keskenään yksinollessaan, mikä varmasti on helpottanut yksinjäämistä ja vähentänyt huutelua. Stig-Göran nostaa kuitenkin päätään aina välillä, kun Tiki jää yksin ja näin ollen se on mm. yrittänyt syödä lounaaksi meidän sängyn. Kahdesti. Mur. Tiki on tuntunut olevan Stig-Göranin tekosista täysin tietämätön aina kun olen palannut töistä kotiin...


Tikin kanssa ollaan kotona harjoiteltu näiden parin viikon aikana lähinnä yksinoloa, rauhoittumista ja odottamista. Jotain pientä temppuiluakin ollaan puuhasteltu. Lisäksi ollaan käyty aina pari kertaa viikossa pyörimässä myös agilityesteiden seassa ja opeteltu erilaisia ohjauksia. Lisäksi ollaan harjoiteltu leikkimistä, ja yhdessä tekemiseen keskittymistä. Erityisen kivaa Tikin mielestä on ollut olla etsintäaluetta tallaamassa hakutreeneissä, siellä kun on voinut humputtaa menemään pitkin poikin metsää ja aina törmätä johonkin kivaan ihmiseen matkan varrella. Lisäksi Tiki on ihan maailman mainioin kisaturisti!

Tikin tultua meille Nuukista on tullut a-i-k-u-i-n-e-n. Se osaa tehdä kaiken o-i-k-e-i-n. Eikä varsinkaan sählää tai hötkyile, niinkuin p-e-n-n-u-t tekee. Oikeasti olen nyt ensimmäistä kertaa kiinnittänyt erityisesti huomiota siihen miten paljon Nuuk oikeasti osaa, kuinka älyttömän helppo ja rauhallinen se on arjessa, kuinka mielettömän mahtavaa sen kanssa on treenata, kuinka se jo pienestä vihjeestä tietää, mitä siltä pyydetään. On se vaan niin hieno ja ihana ja pätevä ja rakas.

Ihan vaan vähän maaniset poseerausilmeet kavereilla...
Smile!

5 kommenttia:

  1. Apua tyyppi aloitti alter-egolla Stig-Dog ja vaihtanut sen Stig-Göraniin. Tyyppi asuis ihan kivasti teräksestä tehdyssä huoneessa ja varmaan söis itsensä ulos sieltäkin. Voivoivoi...samalla kun se on ollut ehkä maailman suloisin otus, niin sillä on kyllä pirun sarvet jotka oikeissa olosuhteissa nousee pintaan. Terkkuja sinne ja koittakaa jaksaa!

    VastaaPoista
  2. Kaksi menee siinä missä yksi. Kolmas muuttaa kaiken. ;)

    VastaaPoista
  3. Hyvä että menee hyvin! Lukuun ottamatta Stig-Görania...

    VastaaPoista
  4. Kolme menee ihan hyvin, mutta neljän kanssa.. ;)

    Varmaan törmätään Tiikeriin ja Setäkoiraan jossain kisoissa!

    VastaaPoista
  5. Ihan loistavia kuvia, ilmeet on kohdillaan! :D

    VastaaPoista